Božićni palac gore za kupnju: Koji gaming monitor kupiti?

Božićni palac gore za kupnju: Koji gaming monitor kupiti?

Najbolji gaming monitori

Božićni šoping svakako ne može proći bez da zavirimo u ponudu najnovijih gaming monitora.

Zakrivljeno ili ravno, 16:9 ili ultraširoko? Nije toliko ni bitno. Dobrih gaming monitora na tržištu trenutno ne nedostaje, a blagdanske akcije zasigurno će donijeti i nekoliko best buy modela. Preporučamo da svakako odaberete gaming monitor više rezolucije, preporučljivo minimalno 1440p, te što veće brzine osvježavanja slike, minimalno 144 Hz. Konačno, odaberite monitor s podrškom za FreeSync i G-Sync kojima ćete neovisno o tome koristili AMD-ovu ili Nvidiju grafičku karticu moći koristiti VRR tehnologiju i uživati u ponajboljim gaming performansama bez trzanja i pucanja slike, uz malen input lag!

gaming monitori pro tip


aoc ag273qxp 27 2k uhd led monitor

AOC Agon AG273QXP

ZA: AOC kombinira atraktivan gaming dizajn s odličnom ergonomijom i vrhunskom ugrađenom superbrzom Nano IPS matricom. Konačan je rezultat izniman gaming monitor s brzinom odziva od 1 ms i maksimalnom frekvencijom osvježavanja od 170 Hz. Povrh svega toga, ovaj monitor podržava FreeSync i G-Sync čime jamči gaming bez trzanja i pucanja slike. Konačno, ovaj je monitor odlično opremljen, a posjeduje i RGB osvjetljenje sa stražnje strane.
PROTIV: Nešto slabiji kontrast ključni je problem IPS monitora, pa ni ovaj model nije idealan za igranje u mračnijim prostorijama.
Veličina dijagonale: 27 inča
Rezolucija: 2560 × 1440 piksela
Tehnologija prikaza: IPS (Nano IPS)
Ravan/ zakrivljen ekran: ravan
Brzina osvježavanja slike: 170 Hz
VRR tehnologija: AMD FreeSync Premium, G-Sync compatible
Cijena: 3.799 kn
Viđeno u: ekupi.hr


dell s3422dwg

Dell S3422DWG

ZA: Zanimljiv mainstream, blago zakrivljen (1800R) 34-inčni ultrawide monitor koji se odlikuje odličnim omjerom cijene i sposobnosti. Dell ovdje koristi VA matricu koja omogućuje odličan kontrast, vrlo dobar prikaz boja i brzinu osvježavanja od 144 Hz. Nadalje, ovaj monitor krasi moderan dizajn te odlična opremljenost i ergonomija. Što se tiče VRR tehnologija, monitor podržava AMD-ov FreeSync Premium Pro.
PROTIV: Tradicionalno VA matrice ponešto zaostaju za IPS modelima po pitanju brzine odziva, a ovaj monitor uz to službeno nije G-Sync compatible.
Veličina dijagonale: 34 inča
Rezolucija: 3440 × 1440 piksela
Tehnologija prikaza: VA
Ravan/ zakrivljen erkan: Zakrivljen 1500R
Brzina osvježavanja slike: 144 Hz
VRR tehnologija: AMD FreeSync Premium Pro
Cijena: 3.565,55 kn
Viđeno u: links.hr


samsung g9 lc49GT95

Samsung Odyssey G9 LC49G95T

ZA: Ponajbolji zakrivljeni ultrawide gaming monitor na tržištu! Odlikuje ga ogromna dijagonala od 49 inča s radijusom zakrivljenosti od 1000R koja omogućuje jedan posve drugačiji doživljaj prilikom igranja. Samsungova QLED matrica jamči vrhunski kvalitetu slike, a brzina osvježavanja od 240 Hz jasan i oštar prikaz bez zamućenja. Istaknuli bismo i odlične HDR mogućnosti uz visoku maksimalnu svjetlinu, kao i podršku za FreeSync i G-Sync.
PROTIV: Nije za svakoga s obzirom na iznimno visoku cijenu i pozamašne dimenzije zbog kojih ga se moći smjestiti na manji radni stol.
Veličina dijagonale: 49 inča
Rezolucija: 5120 × 1440 piksela
Tehnologija prikaza: VA
Ravan/ zakrivljen ekran: Zakrivljen 1000R
Brzina osvježavanja slike: 240 Hz
VRR tehnologija: AMD FreeSync Premium Pro, G-Sync compatible
Cijena: 9.572,99 kn
Viđeno u: telebit.hr


LG 38 GN950B

LG UltraGear 38GN950-B

ZA: Vrhunski top model u LG-jevoj ponudi gaming monitora. Odličnu kvalitetu slike omogućuje ugrađena Nano IPS matrica najnovije generacije. Zahvaljujući tome ovaj monitor nudi vrlo precizan i vjeran prikaz boja uz podršku za HDR. Nadalje, posebno je pogodan za igranje bržih igara zahvaljujući brzini odziva od 1 ms i frekvenciji osvježavanja od 160 Hz (OC). Povrh svega, ovaj je LG-jev monitor super opremljen, a podržava AMD-ovu FreeSync Premium Pro tehnologiju, te je G-Sync compatible.
PROTIV: Nešto slabiji kontrast uzrokuje lošiji prikaz crne boje.
Veličina dijagonale: 38 inča
Rezolucija: 3840 × 1600 piksela
Tehnologija prikaza: IPS (Nano IPS)
Ravan/ zakrivljen ekran: Zakrivljen 2300R
Brzina osvježavanja slike: 144 Hz (160 Hz OC)
VRR tehnologija: AMD FreeSync Premium Pro, G-Sync compatible
Cijena: 10.539,65 kn
Viđeno u: megabajt.hr


acer xv2 XV322QUP
Acer Nitro XV322QUP

ZA: Za sve željne velikog 32-inčnog gaming monitora relativno pristupačne cijene, koji pritom nije zakrivljen, ovaj je Acerov model jako dobar odabir. Opremljen je modernom IPS matricom koja omogućuje vrlo dobru kvalitetu slike, uz brzinu odziva od 1 ms i frekvenciju osvježavanja od 165 Hz. IPS tehnologija omogućuje odličan prikaz boja i široki vidljiv kut, a monitor dolazi s podrškom za AMD FreeSync Premium.
PROTIV: S obzirom na 1440p rezoluciju na veličini dijagonale od 32 inča, prikaz nije toliko oštar i jasan, a uz to ovaj monitor službeno nije ni G-Sync compatible.
Veličina dijagonale: 32 inča
Rezolucija: 2560 × 1440 piksela
Tehnologija prikaza: IPS
Ravan/ zakrivljen ekran: ravan
Brzina osvježavanja slike: 165 Hz
VRR tehnologija: AMD FreeSync Premium
Cijena: 5.058,75kn
Viđeno u: team-media.hr

(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Koji gaming monitor kupiti? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.