Recenzija softvera: Wondershare PDF Reader

Recenzija softvera: Wondershare PDF Reader

Ušminkani čitač

Estetika na prvom mjestu, no pod koju cijenu?

Trebamo li samostalni PDF čitač? Operativni sustavi ga sad imaju integriranog u sam sustav, a ako se i odlučimo na instalaciju, uvijek će nam prvo na pamet pasti Adobe i njegovi alati.

Ipak, konkurencija se trudi istaknuti i ponuditi svoja rješenja s više korisnih alata, zanimljivijim sučeljima, bržim i kvalitetnijim proizvodima od onih na koje smo prvobitno navikli.

Jedan od njih je i Wondershare PDF Reader, besplatni PDF čitač i dobar alternativni alat. Prvo što ćete primijetiti jest iznimno minimalističko sučelje s ikonama u konturama, u kojem prevladava plava boja. Izgleda zbilja uglađeno, no upravo taj minimalizam će nam zadati prve probleme.

Dok se ne snađemo u tome što koja ikona radi, često ćemo tražiti alate na koje smo navikli, tim više što su oni raspoređeni u nekoliko kartica kako bi zauzimali minimalan prostor na ekranu. S druge strane, to će omogućiti korisniku veći prostor za pregled samog dokumenta, koji je ionako najvažniji dio.

Ono što nam se svidjelo su praktični alati za brze anotacije, pogotovo izbor generiranih ikona, kao i mogućnost kreiranja vlastitih, poput ubacivanja potpisa ili pečata. Wondershare PDF Reader ima brojne opcije anotacija koje je moguće unaprijed definirati, pa ih ne trebamo svaki put iznova namještati, poput veličine i boje fonta za naše bilješke. Alat omogućava tabularni prikaz više dokumenata, pa za otvaranje većeg broja PDF-ova nije potrebno imati više podignutih aplikacija. On je zbog toga u radu izuzetno brz i praktičan.

Radi se o korisnom alternativnom alatu za čitanje PDF-ova, no želimo li i malo naprednije opcije, često ćemo putem ikona u alatu pronaći samo link koji vodi prema naprednijoj inačici.

 

1_9.jpg

Preglednost: Minimalističko sučelje nije baš praktično, ali ostavlja više prostora za pregled dokumenta

 

2_11.jpg

Glavni izbornik: Kako se radi o besplatnoj inačici, gotovo svaka ikona izbornika je link za napredniju plaćenu verziju

 

Untitled-3_2.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Recenzija softvera: Wondershare PDF Reader - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.