Recenzija softvera: Glary Utilities 6

Recenzija softvera: Glary Utilities 6

Nova svježina

Redovito održavanje računala osigurava njegov pouzdan rad i brzinu.

Posljednjih mjeseci smo isprobali nekoliko alata za temeljito čišćenje računala, kako bismo pronašli onaj koji nudi najviše mogućnosti u svojoj besplatnoj inačici, kojeg ćemo trajno ostaviti na računalu za buduća odražavanja operativnog sustava. Glary Utilities, jedan od najpopularnijih na tržištu, pokazao se i kao jedan od najopremljenijih i najpouzdanijih. Iako danas gotovo svi alati za održavanje imaju svoju Pro inačicu, ona kod Glary Utilitiesa ima tek nekoliko više opcija od besplatne, koje uglavnom uključuju automatizaciju rada.

U osnovnoj inačici, program je itekako moćan i sveobuhvatan, a pokrećete li ga redovito, nisu ni potrebne dodatne opcije automatike. Mogućnosti Glary Utilitiesa su podijeljene u nekoliko kategorija.

 

softver-otvor-1.jpg

Jedan klik: Računalo je moguće u nekoliko trenutaka počistiti brzim i pouzdanim čarobnjakom

 

Tu je jednostavno i automatizirano održavanje računala jednim klikom, koje će obrisati nepotrebne datoteke i koje će većini korisnika biti dovoljno za nešto brži i ugodniji rad, osobito sa sporijim konfiguracijama. Kategorije samostalnih alata pak uključuju čišćenje i popravak operativnog sustava, optimizaciju, te privatnost i sigurnost.

U tim kategorijama možemo pronaći alate poput onog za oslobađanje dodatnog prostora na disku brisanjem nepotrebnih datoteka, registry unosa, te brisanja prečaca na računalu koji nemaju odredišne datoteke. Putem programa lakše možemo kontrolirati programe koji se pokreću s računalom kako bismo ubrzali podizanje operativnog sustava, te osloboditi radnu memoriju nakon korištenja memorijski zahtjevnih alata.

Program također uključuje kvalitetne alate za povrat slučajno obrisanih datoteka ili pak suprotno, njihovo trajno i pouzdano uništavanje, kao i kontrolu privatnosti kod surfanja internetom, što se manifestira kroz povijest pretraživanja, kolačiće i druge vrste evidencije posjeta. Glary Utilities je izuzetan alat za temeljito čišćenje računala i jedan od najpouzdanijih koje smo imali priliku isprobati. Također nudi i najviše u svojoj besplatnoj inačici, te se niti jedan korisnik neće osjećati zakinutim.

 

softver-otvor-2.jpg

Brojni alati: Besplatna inačica ima mnoštvo dostupnih alata, no nisu svi jednako dotjerani

 

tablica-softver-otvor.jpg

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.