Usporedni test gaming laptopa - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Usporedni test gaming laptopa

Usporedni test gaming laptopa

Nova generacija mobilnog gaminga

Što nam trenutno sredinom 2022. godine nude gaming laptopi? Testirali smo devet novijih gaming laptopa najpoznatijih proizvođača, uključujući najnovije modele s trenutno najbržim procesorima. Gaming performanse međutim i dalje prvenstveno ovise o brzini ugrađene grafičke kartice.

Moderni gaming laptopi iz godine u godinu postaju sve moćniji i moćniji, te sada već opako „pušu za vrat“ stolnim gaming računalima s najnovijim hardverom. Najnoviji gaming laptopi opremljeni su sve bržim višejezgrenim procesorima, grafičkim karticama s podrškom za najmodernije tehnologije, uključujući Ray tracing, superbrzim ekranima s visokom frekvencijom osvježavanja slike, DDR5 memorijom, te najnovijim PCIe 4.0 SSD-ovima. Davno su prošla vremena kada su gaming laptopi tehnološki i po pitanju gaming performansi osjetno zaostajali za desktop konfiguracijama. Danas je ta razlika sve manja i manja.

Pritom, kao veliki plus, gaming laptopi u odnosu na stolna računala omogućuju jednostavnu i laku prenosivost. Upravo prenosivost posljednjih godina postaje sve važnija osobina mnogim novim generacijama gamera. Uostalom ima nešto neizmjerno cool u tome da primjerice toliko moćan i napredan gaming stroj možete uvijek i svugdje ponijeti sa sobom. Jedino ipak morate paziti da vam je strujna utičnica negdje pri ruci, jer igranje na bateriji traje vrlo kratko.

Nedvojbeno je kako je tržište gaming laptopa u posljednjih nekoliko godina doživjelo svojevrstan boom, te kako su gaming laptopi s najmoćnijim grafičkim procesorima iz dana u dan sve popularniji. Štoviše, u posljednjih godinu i pol gaming laptopi postali su itekako isplativa alternativa gaming desktopima, prvenstveno zbog iznimno visokih cijena grafičkih kartica. Danas, više nego ikada ranije, postoje itekako dobri i opravdani razlozi za odabir gaming laptopa.

Zbog svega navedenog konačno je došlo vrijeme da nakon podužeg vremena malo zavirimo na tržište gaming laptopa i provjerimo što nam to najnoviji modeli nude. Redakcijom je tako prodefilirala odabrana devetorka. Sve redom top gaming laptopi respektabilnih brandova koji bi nam trebali pomoći saznati što nam to tržište danas, pred toplo ljeto 2022. godine, nudi po pitanju mobilnih gaming performansi.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test gaming laptopa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.