Test top 11 prijenosnika s tržišta - 2.7 out of 5 based on 6 votes
Test top 11 prijenosnika s tržišta

Test top 11 prijenosnika s tržišta

Laptop elita do 7000 kuna

Čini se kako su, hardverski gledano, gaming, obrada videa i drugi zahtjevni zadaci prestali biti pojmovi koji se vežu isključivo za stolna računala, pa su tako korisnici prijenosnih računala na ovom polju konačno došli na svoje, bez potrebe da posežu za peteroznamenkastim iznosima

Iako dobar hardcore gamer teško može staviti prijenosnike u isti koš s njima najdražom radnjom, realnost je za većinu korisnika i njihove navike zapravo sasvim drugačija. Iz našeg iskustva, kad zakoračimo izvan svog "balona" u kojem smo uglavnom okruženi nešto naprednijim i hardverski zahtjevnijim korisnicima, većina naših kolega i poznanika uglavnom bira prijenosnike za igranje. Mobilni gameri ili jednostavno rečeno korisnici koji se ne žele zamarati velikim kantama pored stola već žele imati praktičnost koju donosi uređaj kojeg mogu staviti pod ruku. Gaming na prijenosnicima postao je ostvariv scenarij čak i kod modela kojima to zapravo i nije u fokusu. Zahvaljujući drastičnom napretku grafičkih kartica u desktop segmentu, unatrag godinu-dvije, svoju renesansu logično je doživjela i mobilna platforma koja je po snazi sve bliža model za model. Naravno, sve je ovo u kontekstu performansi, ali se veliki naglasak stavlja i na efikasnost platforme kada govorimo o potrošnji i TDP-u. Inače vrlo bitne stavke svakog prijenosnika, zbog kojih sada dobar dio prijenosnika iznad 3.500 kuna nose na sebi varijacije na temu početnih modela dediciranih mobilnih grafičkih kartica iz AMD-a i Nvidije.
Kako integrirane grafičke kartice u procesorima svakom novom generacijom podižu letvicu sve više, tako su zapravo u potpunosti iščezli oni modeli dediciranih grafičkih kartica koji su u njihovom rangu ili slabiji. Polako se stvorio trend u kojem su modeli prijenosnika koji dolaze s osnovnim modelima dediciranih grafičkih kartica itekako dobri za igranje, a oni su se zapravo spustili u kategoriju niže kada govorimo o financijama.
Cjenovni kriterij po kojem smo birali modele prijenosnika kretao se od 4.000 kuna kao donje granice do 7.000 kuna kao gornje granice, pod uvjetom naravno da imaju pošteniju dediciranu grafičku karticu i pristojan procesor. U tih 3.000 kuna razlike na našemu tržištu može se naći popriličan broj prijenosnika, no od njih svih izabrali smo ukupno 11 modela koji su zadovoljili naše kriterije, ponajprije radi činjenice da imaju snažniji grafički sustav, ali i zbog smislenog balansa ostalog hardvera. Osim standardne torture kroz koju prolaze prijenosnici koje regularno testiramo, proširili smo opus testova koji se ponajprije tiču igara.
Naravno ne želimo se fokusirati isključivo na gaming, pa smo provjerili i druge mogućnosti kategorije koju smo od milja nazvali laptop elitom do 7000 kuna.

(Stranica 1 od 14)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 14)
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Test top 11 prijenosnika s tržišta - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.