ABC News pokazao VR sadržaj u informativnom programu

ABC News pokazao VR sadržaj u informativnom programu

Da virutalna realnost ima nevjerojatan potencijal za sve vrste medija, pokazuje i jučerašnji primjer američke televizijske mreže ABC News. U informativnom programu, Nightline, gledatelji su dobili mogućnost gledanja VR video sadržaja o Siriji u 360-stupnjeva.

Novinarstvo je dobilo novu dimenziju sa imezivnim novinarstvom, gdje gledatelj dobiva još intenzivnije iskustvo gledanja. Nonny de la Pena se navodi kao žena koja je predvodnik VR novinarstva. Njezina vizija rezultirala je stvaranjem kompanije Emblematic Group.

ABC News jedna je od prvih televizijskih mreža koji su počeli eksperimentirati s ovakvim sustavom, navodi Engadget. Priča koja je predstavljena u Nightline emisiji pružila je gledateljima mogućnost virtualne šetnje kroz Damask i saznanja o borbi konzervatora za očuvanje antikviteta. Američka TV mreža surađivala je s kalifornijskim studijom Jaunt VR kako bi pružila ovo VR iskustvo. Ovaj projekt je samo jedan u nizu kojim se pokušava dati nova dimenzija. Jedan od sljedećih projekata je korištenje iste tehnike za dolazak pape i eventualni izbor predsjednika u 2016.godini. Ovim potezom VR nakon ulaska u filmske "vode" s Oculusom, polako ulazi i u novinarstvo, pokazujući svoj potencijal koji će se postepeno sve više razvijati. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ABC News pokazao VR sadržaj u informativnom programu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.