Apple u ponedjeljak predstavlja VR headset za 3000 dolara

Apple u ponedjeljak predstavlja VR headset za 3000 dolara

Brojne glasine i procurjele informacije govore da će Apple na WWDC 2023 događanju predstaviti potpuno novi proizvod, VR headset koji nadilazi gaming.

Prema tvrdnjama Marka Zuckerberga, uskoro ćemo svi živjeti u Metaverzumu, družiti se, komunicirati, educirati, zabavljati i raditi, no zasad su svjetovi koje nudi Meta vrlo ograničeni, loše dizajnirani i potpuno nezanimljivi te predstavljaju samo reklamu za Oculus Quest naočale.

No da bi Multiverzum doista postao zanimljiv čitavom planetu, potreban je neki revolucionarni proizvod, po mogućnosti od strane tvrtke koja je u povijesti već bila predvodnik u tehnologijama namijenjenim globalnom tržištu, a to bi prije svih mogao biti Apple, kojeg mnogi drže "odgovornim" za današnje masovno korištenje pametnih telefona. Uostalom, njegov iPhone se smatra prvim pametnim telefonom na tržištu, bez obzira je li to točno ili ne.

Nakon što smo nekoć skoro povjerovali da će Apple napraviti revoluciju u automobilskoj industriji svojim Apple Car autom, no od toga još uvijek nema ništa, u posljednje vrijeme glasine o tvrtki iz Cupertina su usmjerena ka Appleovom VR headsetu, koji bi navodno trebao biti velika prekretnica u VR/MR/AR sustavima i nagovoriti nas sve da se polako počnemo seliti u virtualne svjetove.

Prema većini tih glasina koje prenosi i ugledni Forbes, Appleov headset će se navodno zvati Reality Pro, biti će pogonjen s dva M2 procesora, imat će Micro OLED 4K zaslone dijagonale od 1,41 inča, gustoću piksela od 4000 ppi te svjetlinu od 5000 nita.

Ta informacija dolazi od strane poznatog leakera Rossa Younga koji ju je sa svijetom podijelio na Twitteru, a također se tvrdi da će headset imati 10 kamera izvana i unutra za praćenje očiju korisnika, ali i praćenje pokreta ruku, obzirom da za njih nećete trebati kontroler već ćete sve izvoditi gestama pomoću praznih ruku.

Uz sve to, već je "poznata" i cijena, pa se tvrdi da će haadset koštati 3000 dolara, što baš i neće biti konkurentno Meta Quest 3 headsetu koji stiže uskoro na tržište po cijeni od 500 dolara, no Appleovi korisnici nikada nisu pretjerano gledali na cijene jer oduvijek smatraju da s Appleovim telefonom, računalom, pametnim satom, prijenosnikom i bilo kojim drugim gadgetom dobivaju ono što je najbolje na tržištu i za to ne žale pare.

I na kraju, skoro sve glasine govore da će Appleov headset imati primjenu daleko izvan gaminga, no to govore svi proizvođači headsetova osim Sonya, čiji PSVR i PSVR2 sustavi imaju samo jednu namjenu - igranje.

Hoće li Apple Reality Pro headset za 3000 dolara postati stvarnost, trebali bismo saznati ne predstojećem 

 događanju, kada bi ga Tim Cook navodno trebao staviti na glavu i s njim prošetati pred partnerima, developerima, medijima i fanovima, iako se u Appleovim najavama konferencije ne govori ništa o tome.

A kako bi taj Appleov revolucionarni headset mogao izgledati, pitali smo umjetnu inteligenciju Stable Diffusion. Pogledajte kakve smo rezultate dobili:

download.jpg

download_1.jpg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple u ponedjeljak predstavlja VR headset za 3000 dolara - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.