Hololens u prodaji 2016. za 20 tisuća kuna

Hololens u prodaji 2016. za 20 tisuća kuna

Microsoft je počeo zaprimati predbilježbe za svoje HoloLens Development Edition naočale. Ukoliko se želite naći među prvim korisnicima koji će u prvom kvartalu iduće godine na svojoj glavi nositi Microsoftov headset za proširenu stvarnost, to ćete zadovoljstvo masno platiti.

Ekipa iz Redmonda je naime, na svojim stranicama objavila da započinje zaprimati predbilježbe za HoloLens Development Edition Headset, pa ćete svoje naočale s hologramima dobiti ako platite 3000 dolara (20.400 kn).

Ako vam se ovo čini pretjerano skupim, možda će vas utješiti činjenica da se radi o modelu namijenjenom developerima, pa ćete uz HoloLens dobiti i SDK koji će vam omogućiti da sami izrađujete aplikacije i druge sadržaje, koje ćete jednog dana moći prodavati, kada se pojavi tržišni model.

U Microsoftovom priopćenju se navodi da će vam HoloLens omogućiti da vidite svijet Minecrafta i gaminga potpuno drugim očima, obzirom da će miješanjem stvarnosti i virtualnog svijeta, omogućiti da svaka površina postane portal. Pored toga, HoloLens će vam pružiti mogućnost upravljanja gestama i glasom, te ćete ga moći koristiti za pravo "hologramsko računalstvo".

Istina stoji da sve to zvuči zanimljivo i primamljivo, ali moramo priznati da smo se pomalo razočarali ovom objavom, jer nam niti malo ne pada na pamet da Redmondu uvalimo 20K kuna za prototip HoloLensa i to u trenutku dok se još uopće ne zna kada će se i po kojoj cijeni prodavati model namijenjen običnim korisnicima.

Izvor: Vidi.hr, Microsoft

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hololens u prodaji 2016. za 20 tisuća kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.