Lytro će sa svojom profesionalnom kamerom Immerge povećat imerzivnost VR-a

Lytro će sa svojom profesionalnom kamerom Immerge povećat imerzivnost VR-a

Lytro, kompanija koja je specijalizirana za fotografije, objavila je kako rade na Lytro Immergeu, kojim će dodatno doprinjeti razvoju virtualne stvarnosti.

Ova profesionalna light field kamera omogućit će veću imezivnost u kinematografskom VR-u. U rujnu je 20th Century Fox objavio kako će iduće godine izdati više od 100 filmova s podrškom za Oculus Rift VR headset, a kad se na to doda i rađenje VR igara prema filmu (kao što je nedavno najavljeni John Wick, Paranormal Activity itd.) vidljiv je potencijal ove kamere. 

camera

Početkom ove godine, kompanija je osigurala investiciju od 50 milijuna dolara pomoću koje svoju tehnologiju šire u druge medije, kao što su kino i VR. Lytro Immerge bit će prvi proizvod koji je nastao iz te investicije.

Kamera može uloviti dubinu i daljinu objekta u okolini te kreirati scenu u 3D virtualnom prostoru. Moći će kombinirati CGI i live action video, a sama Immerge platforma omogućit će šest stupnjeva slobode unutar VR sadržaja. Platforma će biti dostupna za tržište u 2016. godini, te osim Immerge kamere doći će i sa serverom koji će imati dovoljno mjesta i snage da procesuira dobivene podatke.

Uz to, napravili su i razne alate koji se integriraju i softver za vizualne efekte i playback aplikaciju za VR platforme, kao Vive ili Rift, navodi službeno priopćenje kompanije.

Prototip će biti dostupan u prvom kvartalu 2016., s opcijom najma ili kupovine opreme. Nisu objavili kolika će biti cijena.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lytro će sa svojom profesionalnom kamerom Immerge povećat imerzivnost VR-a - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.