Huawei Pura 70 Ultra - Uhvatite svaki detalj - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei Pura 70 Ultra - Uhvatite svaki detalj

Huawei Pura 70 Ultra - Uhvatite svaki detalj

Druženje s Huawei Pura 70 Ultra telefonom zaokružili smo putem do Senja starom cestom kako bismo uživali u šarolikom krajoliku, idealnom da uhvatimo pokoju atraktivnu sliku i isprobamo flagship kameru.

Na putu smo imali puno prilika da isprobamo prirodan bokeh na glavnoj i periskopskoj kameri, fokusiranjem na cvijeće kako bi ono u pozadini bilo blago zamućeno. Isti efekt lako dobivate i kod slikanja portreta ljudi, a u to uključujemo i selfije koje smo okidali u najgorim uvjetima, s licem u sjeni sunca, no završna slika ispala je odlična.

Tu su i RAW fotografije glavne kamere s kojima možete uistinu dobiti boje i nijanse kako želite, s vlastitom post-obradom. Pogled iznad Senja ostao je očaravajuć, a kamera uistinu bilježi svaki detalj. Cijelim putem koristili smo mobitel za navigaciju i streaming glazbe te se pet sati kasnije vratili kući s oko pola baterije dostupne za gaming.

 

Huawei-Pura-70-Ultra-1-7-za-native-2-vidi-340-za-vidilab-potpis-1.jpg

Glavna kamera ogromne površine za hvatanje svih detalja velikom brzinom nudi velik broj mogućnosti i za obradu kasnije u RAW formatu

 

Kao što se može primijetiti, kamere su glavni fokus kod Huawei Pura 70 Ultra, pogotovo glavna kamera sa svojim flagship glavnim senzorom, no ni ostale kamere ne zaostaju po svojim mogućnostima.

Glavna kamera tako ima senzor rezolucije 50 megapiksela, a veličine dijagonale od jednog inča (inače se za veličinu dijagonale koriste razlomci u odnosu na jedan inč). Dok je broj megapiksela na modernim kamerama svakako impresivan, glavnu riječ vodi sama veličina senzora (zajedno s optikom ispred njega) jer veća površina može apsorbirati više svjetlosti u kraćem vremenu, što je ključan detalj ako želite izbjeći mutne slike, ili pak izvući ikakve detalje iz tamnih dijelova scene.

 

Huawei-Pura-70-Ultra-1-2-za-native-2-vidi-340-vidilab-potpis-2.jpg

Zabilježite putovanja: gdje god se našli tijekom avanture, telefoto kamera omogućuje “kompresiranje” pozadine kako bi slike izgledale još atraktivnije

 

Huawei je upravo optimizirao sve specifikacije da glavnoj kameri ponudi najbolje uvjete za fotografiranje vrlo izazovnih scena, a da većina fotografija ispadne vrlo oštra i lako iskoristiva bez potrebe za editiranjem. Osim vrlo malog šuma u tamnim scenama, boje također ostaju vjerno reproducirane te slike glavne kamere, kao i 4K video, ispadaju odlični. Kamera koristi stabilizaciju pomicanjem senzora, a koristi se i brzi PDAF.

Druga kamera je 3,5x zoom periskopska telefoto kamera koja nudi iznimno oštre slike i s malih udaljenosti, pa možete slikati i Macro fotografije vrlo visoke kvalitete. Po nama je glavna prednost ove kamere mogućnost slikanja odličnih portreta jer se nudi prirodan bokeh efekt, bez softverskog muljanja, odličnih performansi, a i kada trebate uži kadar s kompresiranom pozadinom, ova kamera neće razočarati, čak ni u malo zahtjevnijim uvjetima. Ova kamera podržava do 4K@30 fps rezoluciju i kod snimanja, s vrlo dobrom stabilizacijom kod kretanja i rotiranja.

 

Huawei-Pura-70-Ultra-1-3-za-native-2-vidi-340-za-vidilab-potpis-3.jpg

Selfie kamera nudi realne boje na slikama s visokim detaljima i HDR podrškom

 

Na kraju, tu je i ultraširoka kamera sa 40 MP senzorom, no očekujte manje 10 MP slike jer povezuje susjedne piksele. Koristi autofokus, pa će svaka slika biti vrlo oštra, a i kod snimanja videa podržava 4K@60 fps-a te ju možete koristiti u svim situacijama gdje trebate malo širi pogled poput snimanja u zatvorenom. Također će ovaj pogled dati dojam da se brže krećete, pa je odličan i za akcijske snimke.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.