Sony objavio da je PS4 prodan u više od 30 milijuna primjeraka

Sony objavio da je PS4 prodan u više od 30 milijuna primjeraka

Japanski Sony Computer Entertainment Inc. objavio je prodajne rezultate svoje zadnje igraće konzole koja je izašla krajem 2013. godine.

U službenom izvješću Sony piše kako je prodano 30,2 milijuna primjera Playstationa 4 diljem svijeta. Do ožujka ove godine, brojka je iznosila 20,2 milijuna primjeraka.

Kao što je i uobičajeno, prosinac će biti mjesec kad se najviše prodavaju konzole, tako da će ova brojka još sigurno puno narasti u kratkom roku.

Konzola je izdana u studenom 2013. i premašila je preko 30 milijuna prodanih primjeraka, vodeći tako u prodaji na svjetskom tržištu gaming konzola.
Dodatno će pomoći njihovoj prodaji i nedavna službena objava smanjenje cijene konzole, na 350 eura (oko 2.507 kn po današnjem tečaju).

Njihov konkurent, Microsoftov Xbox One je bio najbolje prodavana konzola u Americi prošli mjesec. No nisu još uvijek pokazali ukupan broj prodanih konzola.

Xbox One je u prednosti što se tiče kompatibilnosti unazad, no Sony je potvrdio kako i oni rade na tom sustavu, radeći na Playstation 2 emulatoru za Playstation 4 koji je dostupan u 124 zemlje.

Bit će zanimljivo vidjeti koja će strana pobijediti u prosincu, najjačem mjesecu prodaje konzola.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony objavio da je PS4 prodan u više od 30 milijuna primjeraka - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.