Microsoftov HoloLens u svemiru

Microsoftov HoloLens u svemiru

Hologramski headset će astronautima koristiti za popravke svemirske postaje.

NASA je ovih dana započela testiranje Microsoftovog HoloLens AR headseta na međunarodnoj svemirskoj postaji u okviru projekta Sidekick, kojim bi se astronautima trebalo omogućiti da izvode razne popravke i modifikacije na ISS-u bez potrebe za korištenjem manualsa ili slušanja uputa preko radio veze.

Kao jedan od primjera se navodi mogućnost da netko sa Zemlje bude u kontaktu sa astronautima putem Skypea, te da im osim davanja glasovnih uputa na AR zaslon, sustavom proširene stvarnosti šalje relevantne dijagrame i piše bilješke. Pored toga, astronauti će dobivati i "holo-animacije" koje će biti spojene s objektima u stvarnosti, čime će im se znatno olakšati pronalaženje mjesta na kojima trebaju intervenirati, kao i prezentirati način na koji to trebaju učiniti.

NASA za sada još nema namjeru uvrstiti HoloLens u standardnu opremu, no ukoliko bude zadovoljna testiranjem vrlo je vjerojatno da će to učiniti, jer bi korištenje Microsoftovog headseta moglo smanjiti broj sati treninga astronauta na Zemlji, tijekom kojih moraju prolaziti sve moguće scenarije popravaka.

Izvor: Vidi.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoftov HoloLens u svemiru - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.