Krenula crowdfunding kampanja za IoT kućni komplet

Krenula crowdfunding kampanja za IoT kućni komplet

Kampanja je namijenjena svima onima koji žele opametiti svoj dom, a uz ovaj komplet za povezivanje interneta stvari to mogu i učiniti.

Ljubitelji elektronike i entuzijasti koje zanima izrada IoT i Smart Home rješenja uz pomoć Raspberry Pi, Arduino ili Udoo platformi, mogli bi doći na svoje s komponentama pod nazivom Domotics Kit, koja je upravo stigla na Kickstarter kao crowdfunding projekt.

Domotics Kit je napravila ekipa tvrtke Wave4U, te nudi kompletna rješenja za razvojne pločice sklopova navedenih računalnih mini PC platformi. Kao što navode u opisu projekta, kit će vam omogućiti jednostavno dizajniranje, izradu prototipa, te stvaranje interaktivnih projekata ili okruženja.

Domotics Kit Smart Home koristenje VIDIClanakVelika

U osnovnom "Kosmo" paketu, koji se putem Kicstartera može dobiti za 20 eura (150 kn), korisnik će dobit senzorski kit, radio prijemnik i predajnik koji radi na 433 MHz. Senzorski kit uključuje senzore kiše, temperature, svjetlosti, fotosenzor, "hall efekt" senzor (prekidač), te fotoresistor. Ti senzori omogućuju korisniku da sazna kada netko otvori vrata vašeg stana, da prati vlažnost i temperaturu, da otkrije i alarmira ga u slučaju curenja slavine u kupaoni. Uz to omogućuje paljenje i gašenje svjetla ili nekih drugih uređaja, i to putem vlastite kućne mreže povezane na internet.

Za 70 eura (526 kn), osim Kosmo paketa, korisnik će dobit Arduino radio kit uz koji dolazi i Raspberry Pi kao server, te dvije antene, radio shield 868 MHz za Arduino i za Raspberry Pi 2.

Domotics Kit je ujedno i otvorena platforma, što znači da se može prilagođavati prema željama korisnika.

Izvor: Vidi.hr

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Krenula crowdfunding kampanja za IoT kućni komplet - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.