Computex 2016: Microsoftov MouseComputer omogućava Windows Hello na sva računala

Computex 2016: Microsoftov MouseComputer omogućava Windows Hello na sva računala

MouseComputer je mala IR USB kamera namijenjena biometrijskoj autentifikaciji za Windows 10 računala.

Microsoftova opcija Windows Hello je debitirala na kompanijinom novom operativnom sustavu koji je besplatan još do 29.srpnja, omogućivši logiranje u Windows 10 računala biometrijskom autentifikacijom. Ona uključuje prepoznavanje lica, no za korištenje te opcije korisnik je morao imati neki od novijih uređaja poput Lumije 950 XL ili Surface Booka.

Za one koji su željeli koristiti opciju na starijim računalima bilo je potrebno nabaviti IR kameru. Sada je Microsoft to odlučio ispraviti izdavši periferni gadget pod nazivom MouseComputer, kojeg je predstavio na Computex 2016 sajmu. Kompanija zasad još nije objavila nikakve detalje o ovom uređaju, no kažu da se radi o maloj USB IR kameri koja korisnicima nudi dvije opcije za biometrijsko logiranje, prepoznavanjem lica pomoću kamere ili čitačem otiska prsta, čime se dobiva brzi pristup Windows 10 PC-u, navodi Vidi.hr. Korištenjem te periferije korisnik se može logirati na svako računalo na kojem ima instaliran Windows 10 operativni sustav. MouseComputer se spaja na USB utor. Mora biti uvijek priključen kada se želi pristupiti desktopu.

Osim što nije iznio nikakve tehničke detalje o gadgetu, nije rečeno ni koju bi cijenu trebao imati. Njegova dostupnost za kupnju bi trebala biti krajem godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Computex 2016: Microsoftov MouseComputer omogućava Windows Hello na sva računala - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.