E3 2016: Microsoft tvrdi kako je Project Scorpio najjača konzola ikada

E3 2016: Microsoft tvrdi kako je Project Scorpio najjača konzola ikada

Kompanija je predstavila Project Scorpio, igraću konzolu za koju tvrde da će biti najjača koja je ikada napravljena.

U jesen 2017. godine Microsoft planira lansirati novu igraću konzolu koja se radi pod internim imenom Project Scorpio. Na ovogodišnjem E3 sajmu predstavili su i Xbox One S konzolu, koja zapravo nije bila nikakvo iznenđanje zbog prethodnih procurjelih informacija o konzoli.

Project Scorpio je tako nova igraća konzola koja će imati podršku za 4K gaming i "VR ready", što znači da će biti dovoljno snažna za pokretati igre i aplikacije virtualne stvarnosti. Microsoft navodi da na ovoj značajki surađuje s jednim svojim partnerom, no za sada nije otkrio o kome se radi.

Phil Spencer, šef Xbox divizije naglasio je da će Project Scorpio biti najmoćnija konzola ikada napravljena, te će nuditi 4K razlučivost "u 100 posto vremena", te je naglasio da će Halo 5 biti najbolji primjer u kojem će konzola iskazati najbolje performanse. Također je istaknuo da Xbox One već može ponuditi 4K, no razlučivost se automatski smanjuje kako bi se izbjeglo trzanje u gamingu, navodi Vidi.hr. Za sada nije otkrio previše tehničkih ili hardverskih detalja o novoj konzoli, no ono što je Spencer rekao je da će konzola ponuditi performanse od 6 teraflopsa, zbog čega je Project Scorpio već sada zanimljiv nekim VR tvtkama koje surađuju na projektu.

"Pored toga, mi smo složili nešto što će trebati samo uštekati u struju da bi radilo", navodi Spencer, želeći ukazati da korištenje "VR konzole" neće zahtijevati nikakva komplicirana podešavanja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

E3 2016: Microsoft tvrdi kako je Project Scorpio najjača konzola ikada - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.