Nvidijine GTX kartice 1080 i 1070 imaju problem s visokim DVI piksel taktom logiranja - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nvidijine GTX kartice 1080 i 1070 imaju problem s visokim DVI piksel taktom logiranja

Nvidijine GTX kartice 1080 i 1070 imaju problem s visokim DVI piksel taktom logiranja

Pojavio se i drugi problem u dizajnu Nvidijinih grafičkih kartica GTX 1080 i 1070.

Druga pogreška u Nvidijinom dizajnu grafičkih kartica tiče se problema visokog DVI piksel takta logiranja, a ona pogađa, ne samo Founders Edition kartice, već sve GTX 1080 i GTX 1070 kartice. Nakon što je uočen prvi problem koji se ticao čudnog ponašanja ventilatora, sad se pojavio i drugi. Korisnici na raznim forumima, uključujući i Nvidijin vlastiti GeForce forum imali su pritužbe na problem ventilatora hladnjaka koji se podizao od 2000 do 3000 RPM-a (okretaja u minuti) pa je padao na svoju idle brzinu. Ove promjene nisu bile izazvane porastom GPU temperature ili brzinama takta. A problem se nije dao rješiti ni softverima treće strane.

Sad se pojavio i drugi problem koji se tiče korisnika monitora s dual-link DVI konektorima. Korisnici su tako počeli primjećivati problem pokretanja u Windows s taktom piksela većim od 330 MHz. Može se logirati u Windows pri postavljenim taktom piksela i kad se sustav digne pritom se namjestiti refresh rate iznad 330 MHz, što potom normalizira monitor. Problem je što se sustav ne može podignuti s tim vrijednostima pa se to mora stalno iznova raditi. Ovaj problem je potvrđen od strane više korisnika.

Korisnici custom-design GTX 1070 primjetili su i da ukoliko refresh rate njihovih 1440p monitora ima više od 81 Hz i rezoluciju od 2560 x 1440 se Windows sustav ne podiže uspješno. Problem je primjećen i kod custom-design GTX 1080 kartice, što je potvrđeno i na GeForce forumu.

Kao rješenje, navodi se korištenje DisplayPorta (ako je moguće) i čekanje nekog Nvidijinog rješenja za ovu situaciju. Da bude stvar još zanimljivija oba dvije kartice su vrlo brze planule, prodajući se čak i iznad samih očekivanja. Upravo iz razloga nestašice kartica očekivano je i porasla cijena samih kartica. U prvom kvartalu ove godine, i Nvidija i AMD zabilježili su povećanu isporuku high-end kartica, bez obzira na činjenicu da je PC tržište već dugi niz u padu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidijine GTX kartice 1080 i 1070 imaju problem s visokim DVI piksel taktom logiranja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.