MWC 2022- Konkretni 5G ekosustavi i povratak u 2019. godinu

MWC 2022- Konkretni 5G ekosustavi i povratak u 2019. godinu

MWC Barcelona report

Nova godina vraća fokus na mobilnost i nove načine povezivanja korisnika kako na blizinu tako i preko kontinenata.

MWC se ove godine ponovno održava uživo u Barceloni te smo se i mi uputili za još jednu nezaboravnu avanturu. Kako nisu svi spremni za posjetu uživo, neka predstavljanja su i dalje virtualna, a neki su se odlučili za hibridni pristup. Ono što ćete brzo zapaziti svakako je velik broj korisnika te je gotovo jednako iskustvo kao i tako davne 2019. Godine prije pandemije i svih zabrana. Dok su svi sada pod maskama, prezentacije novih proizvoda i usluga ostale su jednako šarene i zanimljive, te vas svaki štand privlači svojim idejama i rješenjima.

MWC opcenito

Kako se radi o sajmu mobilnih i bežičnih tehnologija, dosta proizvoda su i softverske prirode, a svi brendovi ciljaju na povezan život sa svim uređajima dostupnim na jednom mjestu, no od ideje 5G povezivosti, sada polako možemo vidjeti i konkretne proizvode. Ono što odmah primijetite je da je ovo idealna strategija za povlačenje kupca u ekosustav jednog brenda. Stvari koje proizilaze iz 5G povezivosti su napredna analitika i robotika u vidu 5G IoT implementacije u proizvodnji. Radi se zapravo o primjeni 5G tehnologija u Industriji 4.0.

Od trendova koje sajam pokriva ove godine tu je velika rasprava o tome što je to Meta, koja je budućnost bankarstva te kako će ići daljnji razvoj i strategija dodjeljivanja frekvencija za 4G i 5G mreže.

S korisničke strane, Barcelona je i prije pandemije izgubila dio sjaja, jer su veliki brandovi poput Samsunga ili Huaweia prije sajma predstavljali svoje flagship proizvode. Ipak, i dalje po halama sajma u Barceloni nailazimo na zanimljive novitete.

MWC TCL naocale

TCL koji polako premješta fokus s televizora na mobilne tehnologije predstavio je TCL NxtWear Air naočale s Duall MicroOLED staklima FullHD rezolucije u dijagonali od 140 inča. Podržavaju 3D reprodukciju, a putem USB C konekcije podržavaju ih svi eksterni zasloni. TCL je predstavio i niz pametnih telefona iz serije TCL 30, te tablet TCL NXTPAPER 10s.

MWC Huawei tablet
Huawei je predstavio MatePad Paper tablet koji nudi pisanje i čitanje kao na papiru, uz lagano spajanje s laptopima i mobitelima uz veliki 10,3'' zaslon.

Nokia je nastavila s predstavljanjem uređaja bližima srednjoj klasi, pa su premijeru u Barceloni doživjeli Nokia C21 Plus, Nokia C 21 i drugo izdanje modela Nokia C2. Marljivo obilazimo štandove na ovogodišnjem MWC-u i radimo na opširnom reportu iz sunčane Barcelone, samo prije toga moramo još pojesti malo Tapasa.

MWC robot

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2022- Konkretni 5G ekosustavi i povratak u 2019. godinu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.