Prvi Ubuntu Linux tablet otvoren za prednarudžbu

Prvi Ubuntu Linux tablet otvoren za prednarudžbu

Na tržište stiže i prvi Ubuntu tablet, u verzijama s HD i Full HD ekranom.

Startup MJ Technology najavio je početkom ožujka crowdfunding kampanju za prvi Ubuntu tablet kojom bi financirali proizvodnju, no BQ ih je prestigao u naumu, čime španjolski BQ postaje kompanija koja je prva u svijetu na tržište dovela tablet na Ubuntu sustavu. Zahvaljujući suradnji između Canonicala i španjolske tvrtke BQ, započele su predbilježbe prvog tableta s Ubuntu operativnim sustavom.

Aquaris M10 Ubuntu Edition dolazi s HD (1280 x 800) i Full HD (1920 x 1200) ekranom. Oba tableta dolaze s veličinom multi-touch zaslona od 10,1-inča, a imaju i mogućnost uparivanja s PC računalima opremljenih Ubuntu OS-om 15.04. Sadrže 64-bitni MediaTekov procesor MT8163A, s taktom od 1,5 GHz, dok je za grafiku zaslužan Mali-T720MP2 GPU.

Radna memorija im je 2 GB RAM-a, te 16 GB eMMC pohrane koja je proširiva microSD karticom do 64 GB. Za snimanje je zadužena stražnja kamera od 8 MP, te prednja od 5 MP. Posjeduju Micro-HDMI i micro-USB OTG utore, a senzorsku sekciju i sekciju za povezivanje čine Bluetooth 4.0 HS, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, te GPS.

Kapacitet baterije im iznosi 7.280 mAh.

Cijena HD tableta iznosi 259,90 eura (1.961 kn), dok je Full HD 290 eura (2.188 kn). Svima koji ih kupe predbilježbom, poklanjaju zaštitnu futrolu (cover), kao i "screen protector", koji će zaslon čuvati od oštećenja i ogrebotina.

Isporuke Aquaris M10 Ubuntu Edition tableta će započeti početkom travnja.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi Ubuntu Linux tablet otvoren za prednarudžbu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.