Asrockova Z170M Formula OC matična ploča podržava DDR4 memoriju do 4500+ MHz

Asrockova Z170M Formula OC matična ploča podržava DDR4 memoriju do 4500+ MHz

ASRock je predstavio novu matičnu ploču koja je namijenjena isključivo zahtjevnim overclockerima, nudeći impresivne opcije.

Nedavno je kompanija G.Skill izdala svoju Trident Z DDR4 memoriju koja radi na impresivnih 4333 MHz, čime je napravila memoriju koju nijedna matična ploča ne može podržavati. Sve do sad. Kompanija ASRock tako je sada predstavila svoju Z170M OC Formula matičnu ploča koja može podržati tu memoriju, sa sposobnošću do 4500+ MHz.

Z170M OC Formula

Uz to podržava šestu generaciju Intelovih Core procesora (socket 1151) i četiri konfigurirane grafičke kartice od Nvidije ili AMD-a. Matična ploča je izrađena od vrhunskih dijelova, dolazeći tako s XXL aluminijskim slojem heatsinka, premium 60A chokeovima (koji pružaju do tri puta bolju saturaciju i jači Vcore napon) i kombinacijom 820uF i 100uF kondenzatorima za bolju učinkovitosti i responzivnost CPU Vcore snage, čime overclockeri mogu dobiti i više rezultata. Kombinirani kondenzatori imaju tako 53 posto brži odziv i 33 posto manju buku. Izrađeni su od Nichicon 12K platinum materijala koji imaju 20 posto veći ciklus trajanja u odnosu na druge high-end ploče.

Sadržava matirano mističnu crnu boju sa brončanom dijelovima, dok implementacija staklene tkanine visoke gustoće osigurava zaštitu od kvarova zbog vlage. Kompanija navodi kako se OC Formula kit sastoji od višestrukih filtriranih kondenzatora, Digi Powera, strujnog konektora visoke gustoće (23 posto manji gubitak snage i 22 celzijusa manja temperatura) i pozlaćenih CPU socketa, DRAM i PCIe x16 slota. u njoj je i PCB s deset razina i mogućnost LED osvjetljenja.

Z170M OC Formula 3

Ne samo što je prva po pitanju frekvencije memorija, već postavlja novu granicu. Z170M Formula OC uspjela je doći do 7025.66 MHz s Core i7 6700K procesorom.

Z170M OC Formula 2

Specijalni dizajniran strujni krug brine se za zaštitu i od ekstremno niskih temperatura, navodeći mogućnost i do -190 stupnjeva celzijusa. Hyper BCLK engine pomaže overclockerima u većoj kontroli nad sustavom, dok IR digital PWM osigurava stabilnu energiju. Prisutno je dva USB 3.1 10 Gb/s (po jedan za Type-A i C), šest USB 3.0 i 2.0 portova. Od ostalih detalja, tu su još i 3 PCIe 3.0 x16, 8 SATA3, 2 SATA Express i Ultra M.2 do 32 Gb/s.

Z170M OC Formula 4

Purity Sound 3 sustav koji je implementiran u ploču ima 7.1 HD audio s Realtek ALC1150 audio kodekom. Kondenzatori su Nichicon obloženi zlatom. Intelov LAN brine se za pružanje što boljeg mrežnog iskustva korisnicima, a posjeduje i zaštitu od kratkog spoja, strujnog udara i elektrostatike.

Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti ove ultra high-end matične ploče.

Naš usporedni test Z170 matičnih ploča možete pročitati ovdje.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asrockova Z170M Formula OC matična ploča podržava DDR4 memoriju do 4500+ MHz - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.