Francuski časopis objavio AMD Ryzen benchmark - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Francuski časopis objavio AMD Ryzen benchmark

Francuski časopis objavio AMD Ryzen benchmark

Francuski hardverski časopis za protekli je blagdanski vikend objavio recenziju AMD Ryzen ES (Engineering Sample) procesora kojeg je testirao na beta matičnoj ploči.

Kako Guru3D javlja, autor teksta je ista osoba odgovorna za slavni CPU-Z alat, te je upozorio kako rezultati benchmarka osmerojezgrenov AMD Ryzen ES procesora možda neće biti istovjetni onima u finalnoj verziji procesora koja će se naći na tržištu.

Časopis Canard PC testirao je AMD "2D3151A2M88E4" procesor, što je jedan od tek četiri inženjerskih primjeraka koje je AMD poslao svojim hardverskim partnerima. Ti procesori očito rade na pomalo konzervativnim radnim frekvencijama, obzirom da je primjerak za Canard PC radio na osnovnoj/boost radnoj frekvenciji od 3,15, odnosno 3,4 GHz.

Canard PC je objavio tri tablice s benchmarcima: utility, gaming i benchmark potrošnje električne energije.

canard pc utility

Kada je u pitanju gaming, Ryzen ES se, barem u ovoj inženjerskoj varijanti ne snalazi najbolje. Inženjerski primjerak je 10% slabiji u odnosu na slično konfiguriran Intel Core i7 6900K. Finalni čip i finalna verzija matične ploče trebali bi ponuditi bolje rezultate.

canard pc gaming

Što se potrošnje električne enrgije tiče, Ryzen ES je na testu potrošio 93W.

canard pc tdp

Naravno, ono što nekako najviše očekujemo jest i sama cijena procesora.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Francuski časopis objavio AMD Ryzen benchmark - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.