Novi HP Envy x360 pokretati će APU Ryzen 5 2500U

Novi HP Envy x360 pokretati će APU Ryzen 5 2500U

AMDov novi APU zvan Raven Ridge sve je bliže korisnicima, HP otkrio i da će pokretati novi Envy x360.

APU je linija procesora s integriranim grafičkim karticama. AMD dijeli svoju ponudu na procesore bez grafičkog čipa fokusirane na performanse, te one sa grafičkim čipom dovoljno snažnim da za igre poput Dote ili league of Legends ne trebate posebnu grafičku karticu. Tako je barem bilo do prije par godina kada je izašla zadnja nadogradnja prijašnjih APU verzija.

AMD Apu

Novi "Raven Ridge" procesori se temelje na novoj Zen procesorskoj arhitekturi te imaju Vega grafičke čipove koji bi im trebali dati impresivan pomak u performansama kada ih se usporedi s prijašnjom generacijom. Impresivna je činjenica da će Ryzen 5 2500U imati 4 jezgre s mogućnošću obrade 8 dretvi istovremeno te će imati 11 grafičkih Vega jezgri sa ukupno 704 Stream procesora te je namijenjen kompaktnom lpatopu poput HPovog Envy x360.

amd apu 2500 parformanse

No, Intel nije sjedio prekriženih ruku te je u međuvremenu unaprjeđivao svoju integriranu grafičku ponudu. Biti će zanimljiva usporedba performansi ova dva diva jer je intel bio praktički neometan u području ultrabooka (tankih laptopa) gdje je potrošnja energije jako bitna kako se sistem ne bi pregrijavao. Nešto raniji testovi Ryzena 5 2500U daju mu impresivni napredak u performansama koji čak nadilazi obećanje od 50% kojim se AMD hvalio. Sada nam još ostaje pričekati kraj godine kada se planiraju na tržištu pojaviti prvi uređaji s APU procesorima, dok se individualni čipovi očekuju u prvoj polovici 2018. godine.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi HP Envy x360 pokretati će APU Ryzen 5 2500U - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.