Sigurna kupovina na Njuškalu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sigurna kupovina na Njuškalu

Sigurna kupovina na Njuškalu

S više od 2 milijuna aktivnih oglasa i ogromnom bazom korisnika, Njuškalo ima niz savjeta i implementiranih protokola kako bi se osigurala sigurna i nesmetana trgovina

Njuškalo je ogromna zajednica korisnika i platforma na kojoj se komunicira, prodaje i kupuje. Nemoguće je potpuno spriječiti pokušaje zlonamjernih pojedinaca, no pravilnim korištenjem i slušanjem savjeta koje naš najveći oglasnik nudi, kupovina će biti sigurna.
Njuškalo stalno radi na unaprjeđenju svojih usluga kako bi trgovanje bilo što jednostavnije i sigurnije za sve korisnike.

Sigurna komunikacija između kupaca i prodavača

Uz obveznu verifikaciju telefonskog broja kako bi se mogao otvoriti korisnički račun, tu je i zatvoreni sustav Njuškalo poruka za sigurniju komunikaciju između kupaca i prodavača. Njuškalo je zaštićeno i tehničkim sustavom za sprečavanje neovlaštenog preuzimanja sadržaja, a na samoj stranici se uvijek mogu naći i novosti te edukativni materijali vezani uz sigurnost korištenja Njuškala, ali i interneta općenito. Veza sa Njuškalo stranicom zaštićena je valjanim SSL certifikatom i korisnici uvijek mogu provjeriti jesu li na pravoj stranici.

njuskalo password 960x1600 20210323
Njuškalo svoje korisnike uči kako sigurno komunicirati putem Njuškalo poruka, kako koristiti Njuškalovu sigurnu dostavu, kako prepoznati phishing stranice, kako prepoznati „lažnog kupca“ koji se može javiti putem popularnih aplikacija za dopisivanje poput WhatsAppa ili Vibera. Na stranici se mogu pročitati i upute o važnosti čuvanja svojih osobnih podataka i ne dijeljenja s trećim stranama, a korisnicima se preporuča da se uvijek prvo jave Njuškalovoj podršci ukoliko im se neka ponuda učini sumnjivom.

njuskalo appgallery 960x1600 20210323
Jadna od velikih nepoznanica mnogim korisnicima je kako prepoznati sumnjivi oglas. Najjednostavnije je to objasniti ovako – ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, najvjerojatnije i nije istinito. Među 2 milijuna relevantnih oglasa na Njuškalu vrlo je lako prepoznati onaj jedan koji niskom cijenom ili nevjerojatno primamljivom ponudom odskače od oglasa istog predmeta drugih oglašivača.

njuskalo dostava 960x1600 20210323
Kad je riječ o prodavačima moglo bi se reći da je „znak za uzbunu“ ukoliko odbija primopredaju ako se nalazi u istom gradu kao i kupac ili ne može isporučiti dodatne fotografije ili informacije vezane uz predmet oglašavanja.
Kad je riječ o „lažnim kupcima“, znak da nešto nije u redu je traženje osobnih podataka koji nisu potrebni za uplatu sredstava.

Nikada i ni sa kime ne dijelite podatke i lozinku svog računa

Njuškalo svim korisnicima na svim svojim kanalima uvijek komunicira jasnu poruku u kojoj kažu kako je za uplatu na račun dovoljan samo IBAN i naziv, odnosno ime i prezime vlasnika kartice i ove informacije se obavezno isporučuju potencijalnom kupcu.
Nadalje, potrebno je voditi brigu oko kreiranja svojeg profila na Njuškalu, pri čemu je najvažnije odabrati sigurnu lozinku. Njuškalo će vam pomoći u kreiranju sigurne lozinke koristeći indikator njezine jakosti pa ćete odmah vidjeti koliko vam je lozinka snažna i sigurna. Dakako, bez obzira na to koliko vam je lozinka jaka, uzalud ste se trudili ako će doći u tuđe ruke. Stoga je jedan od glavnih savjeta da nikada i ni sa kime ne dijelite podatke i lozinku svog Njuškalo računa.

AppGallery 042x
Ako uočite neke nepravilnosti u radu Njuškala, sve poteškoće možete prijaviti Njuškalovoj korisničkoj podršci, koja je svima dostupna svakog dana od 8 do 20 sati, a može se kontaktirati putem e-maila, chata na naslovnici Njuškala, Facebook stranice ili pozivom na telefon.

AI tehnologija prepoznavanja

Prodaja i kupnja putem Njuškalo aplikacije funkcionira brzo i jednostavno. Uz pomoć AI tehnologije prepoznavanja predmeta oglas se može predati u samo tri klika, a s druge strane, kupac može kroz aplikaciju jednostavno poslati Njuškalo poruku i dobiti notifikaciju kad mu pristigne odgovor, ali i na samom prikazu oglasa odmah nazvati prodavača bez napuštanja aplikacije.
Što se tiče budućeg razvoja i poboljšavanja Njuškalo aplikacije, u tijeku je razvoj jedinstvenog proizvoda za recenzije i ocjenjivanje koji će korisnicima omogućiti ostavljanje povratnih informacija, kako o prodavačima tako i o kupcima, što će uvelike doprinijeti kvaliteti sadržaja.

njuškalo kartice

Nikada ne slikajte kartice: jer je za uplatu na vaš račun potreban samo IBAN te ime i prezime vlasnika kartice

Njuškalo korisnici kao ambasadori sigurnog trgovanja

Postoji vrlo aktivna zajednica „njuškalovaca“ koji, zajedno s Njuškalom radi na podizanju svijesti o sigurnosti trgovanja na internetu. Primjerice, nedavni phishing napadi na aplikacije za dopisivanje poput WhatsAppa i Vibera u kojima su se pojavile lažne Njuškalo stranice odmah je prepoznala većina korisnika popularnog oglasnika, a mnogi od njih odmah su i sami su objavili upozorenja drugim korisnicima putem raznih foruma, Facebooka pa čak i na YouTubeu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sigurna kupovina na Njuškalu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.