Povoljnije do back to school laptopa na Njuškalu

Povoljnije do back to school laptopa na Njuškalu

Potražili smo kvalitetan laptop za povratak u školske klupe ili poslovne izazove nakon godišnjih odmora. Najveći hrvatski oglasnik ima pregršt prilika za zamjetno jeftiniju kupnju uz nekoliko koraka predostrožnosti. Sve je lakše uz inovativnu mobilnu aplikaciju

Roditeljske glavobolje oko školskih troškova rijetko kada prestaju, a jedan od alata koji je nužan u modernom svijetu je prijenosno ili desktop računalo. Radite li dosta od kuće, a tvrtka vam nije osigurala računalo ili ste freelancer, također na Njuškalo aplikaciji možete pronaći vrlo dobre laptope, monitore i drugi radno-školski pribor bez da se zadužite na velik broj rata.
Krenuli smo u avanturu potrage za povoljnom kupnjom na Njuškalo aplikaciji. Koliko je bitno posvetiti se koju sekundu više opisu spoznali smo kada smo krenuli tražiti back to school hardver.

Njuškalo slike 2

Slike govore puno: Na ovom oglasu za Dell XPS prijenosno računalo, prodavatelj je puno pažnje posvetio fotografiji

Za svakog ponešto

Pretraživanje laptopa za školske i radne zadatke krenuli smo klikom na izdvojenu kategoriju na naslovnici aplikacije Informatička oprema, nakon čega smo odabrali prijenosna računala/laptopi. U toj su kategoriji prijenosnici podijeljeni prema brandovima, a mi smo se odlučili pronjuškati HP, Lenovo i Dell prijenosnike, koji su se u zadnje vrijeme na našim testovima pokazali kao pouzdani i imaju niz zanimljivih modela.

Kategorije laptopa

  Detaljna kategorizacija: Laptopi su podijeljeni u podskupine prema brandu

Naravno, tu su i drugi proizvođači s ogromnom bazom prijenosnika.
Drugi put za pronalazak laptopa ide direktno s naslovnice, gdje u search bar možete unijeti svoj upit. Mi smo se odlučili za metodičko ispitivanje uz korištenje naprednih filtera za pretraživanje velike baze prijenosnih računala.

Gaming laptop je odličan i za druge namjene

Prvo smo pretražili kategoriju s HP prijenosnim računalima, ponajviše jer ona ima najveći broj oglasa. Kod kupovine laptopa treba paziti na nekoliko stvari. Specifikacije koje su potrebne za office rad i surfanje koji su nekakvi minimum danas su kvalitetan procesor, barem 8 GB radne memorije i SSD. To su neki minimalni zahtjevi, što treba napomenuti jer postoji i dosta starijih uređaja koji se mogu činiti dobri na prvu, ali vam neće u potpunosti odgovarati. Njuškalo aplikacija je i odličan izvor rezervnih dijelova za prijenosnike i postoji velika ponuda starijih laptopa koji se za to mogu iskoristiti.

pregled uređaja

Istaknuto: Oglas se može istaknuti, a upravo je takav Lenovo i nama zapao za oko. Imao je više dobrih fotografija i detaljan opis

No, vratimo se mi na našu potragu. U filterima se nudi pretraživanje po lokaciji, cjenovnom rangu i radi li se o novom, rabljenom ili neispravnom uređaju. Lokacija nam nije bila presudna, pa nismo odabrali filter po gradu. Stavili smo donji cjenovni rang od 2000 kuna, jer ipak ne želimo prijenosnik najlošijih performansi. U oči nam je prvo upao HP Pavilion Gaming 15 prijenosnik kojeg je prodavao korisnik iz Slavonskog Broda. Radi se o uređaju koji za 4200 kuna nudi vrlo dobar i5 9300H procesor te koji ima dobre performanse iako je sada već dvije generacije iza novih.

Dobart opis

Opis artikla: Njuškalo aplikacija vodi vas kroz proces i teško je napisati jako loš opis. Neki se dodatno potrude kao u ovom slučaju i odmah zakupe pozornost

U trgovinama ispod 5000 kuna ne možete naći prijenosnik s bilo kakvom gaming grafikom pa je stoga Nvidia GeForce GTX 1650 4 GB vrlo dobar izbor. S ovim laptopom, koji ima nešto kvalitetniju tipkovnicu i vrlo dobar IPS ekran, moći ćete odraditi sve radne zadatke, a poslije toga igrati igre. Što se tiče oglasa, nedostaje više fotografija uređaja što treba tražiti preko poruka, a ako vam se svidi razgovor i dodatne fotografije, još bi kao zadnji korak bilo dobro uživo vidjeti prijenosnik koji kao jedan od glavnih benefita nudi još godinu i pol garancije.

Studentski užitak

Druga kategorija koju smo izlistali bila je s Lenovo laptopima. Ponovili smo kriterije u filterima i krenuli u potragu za prijenosnikom. Našli smo IdeaPad Yoga C340 s odličnim specifikacijama koje uključuju AMD Ryzen 5 procesor, 8 GB radne memorije i 512 GB SSD. Prijenosnik je kompaktnih dimenzija, može se koristiti u više načina rada poput šatora ili tablet načina. Vrlo je lagan i ima osvijetljenu tipkovnicu, a cijena mu je na Njuškalu 4200 kuna.

Galerija slika

Galerija slika: Intuitivan i pregledan način za gledanje slika. Više se cijene artikli s više fotografija


Ono što nam se najviše svidjelo su slike iz svih kuteva, koje se lako pregledavaju u galeriji na aplikaciji. Korisnik je također napisao fenomenalan detaljan opis sa specifikacijama te naveo dugo trajanje garancije do 2024. godine. Ovo je idealan laptop za studente koji ga lako mogu nositi na predavanja, oni s kreativnih smjerova koristit će i stylus za crtanje, a većina u studentskim večerima i za gledanje Netflixa na odličnom IPS ekranu.

High-end za kraj

I treći put smo prošli kroz isti postupak, a ovog puta smo potražili malo jači uređaj. Dell XPS 13 je high-end ultrabook i pronašli smo ga za 6999 kuna. Korisnik je napisao odličan opis u kojemu vas osim specifikacijama i predstavljanjem laptopa dobiva pozivom na isprobavanje. Ovaj prijenosnik inače košta preko 18.000 kuna, a u ovom slučaju radi se o tri godine starom uređaju. Oglas ima slike, koje su snimljene uz filter pa izgledaju atraktivno, i dobar opis. Ako trebate visokokvalitetni poslovni prijenosnik, pritisnite tipku “nazovi“ u aplikaciji i dogovorite pregled uređaja. Obratite pozornost na oštećenja i pokrenite neki video uz maksimalnu glasnoću zvuka na 20-ak minuta kako bi vidjeli ponaša li se baterija neobično.

Screenshot 20210716 100757 Njukalo

Dobra ponuda: Laptop sposoban za igranje ispod 5000 kuna. Oglas zvuči dobro, tražili smo još fotografija

Na Njuškalu smo našli tri različita zanimljiva, kvalitetna uređaja za razne profile korisnika. Aplikacija nudi laku predaju oglasa ako prodajete, a ako tražite u pomoć vam stižu korisni filteri pretraživanja, uredno posložene kategorije.

AI prodaja

Njuškalo mobilna aplikacija fenomenalno je mjesto i u slučaju da prodajete svoj laptop. Aplikacija ima napredan sustav predaje oglasa koji koristi AI za prepoznavanje i uvrštavanje proizvoda u pravu kategoriju. Tako smo krenuli prodavati Asusov ROG Strix gaming laptop i aplikacija nam ga je smjestila u kategoriju Asus laptopi. Budući da smo mi na testiranje dobili novi prijenosnik kojeg još nema na našem tržištu, AI ga je malo podcijenio, no svrstao ga je u dobru kategoriju uz raspon cijena koji u njoj možemo očekivati.

Predaja oglasaa

AI prodaja: Prije kupovine testirali smo prodaju i na pametnu predaju oglasa ubacili gaming Asus laptop


Inače, proces predaje oglasa je brz i lagan, a aplikacija vas predefiniranim kućicama doslovno vodi i vrlo je teško napraviti loš oglas

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Povoljnije do back to school laptopa na Njuškalu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.