Fractal Design Meshify 2S

Fractal Design Meshify 2S

Za one koji planiraju hladiti vodom

Fractal Design kućišta poznata su po atraktivnom minimalističkom dizajnu, no u zadnje vrijeme okrenuli su se i performansama

Meshify linija kućišta na tržištu je već neko vrijeme te je postala vrlo popularna. Glavni adut joj je prednja strana kućišta, koja se sastoji od mrežastog prednjeg pokrova te kućištu pruža odlične termalne performanse. Prvo takvo kućište nosilo je naziv “C”, a radilo se o vrlo malenom mid-tower kućištu, idealnom za prosječan svakodnevni PC build. Zahvaljujući uspjehu prve verzije, Fractal izbacuje velikog brata u obliku verzije Meshify 2S. 

Meshify 2S nije potpuno novo kućište, već se radi o uspješnom modelu kućišta koje je spojeno sa vrlo dobro prihvaćenim dizajnom “Meshify” linije. Riječ je, naime, o kućištu modela Define S2 TG kojem je jednostavno zamijenjena prednja maska. Fractal Design dugo su vremena prednju stranu dizajnirali kao jednu potpuno ravnu ploču te iako su prostor za usis zraka stavljali sa strane, nije dovoljno velik da osigura optimalne performanse za takvo kućište.

Fractal Design Meshify S2 7

Ispod maske nalazi se i pravi filter prašine, a ideja je da se prednja strana može počistiti bez skidanja

Međutim, Meshify 2S rješava taj problem. Prednja maska tako sada ima mrežastu metalnu površinu koja je vrlo jedinstveno dizajnirana, savijena pod različitim kutovima te tako hvata svijetlost okoline na zanimljiv način. Naravno, ispod maske nalazi se i pravi filter prašine, a ideja je da se prednja strana može počistiti bez skidanja, iako se može i skinuti pri čišćenju. Filteri na dnu i krovu kućišta mogu se lagano ukloniti i očistiti. Prednji I/O, kao i gumbi, nalaze se na prednjoj maski pa pri skidanju pazite da ne povučete masku te oštetite žice.

Krov kućišta također je prilagođen novom dizajnu te dobijate tvrdu mrežastu površinu koja također sadrži filter prašine. Kako bi se skinula, sa stražnje strane imate gumb čijim pritiskom se pokrov oslobodi, te jedna strana iskoči i dalje ga je lagano podignuti i očistiti ili pak instalirati ventilatore ili radijator. Za vraćanje pokrova trebate malo jače pritisnuti stranu sa kopčama. Nakon cijele ove priče vjerojatno ste već primijetili koliko prostora za ventilatore ovo kućište sadrži. Dakle, prednja strana podržava tri 120 ili 140 ventilatora, što vrijedi i za krov kućišta. Straga, naravno, ima mjesta za jedan ventilator, također dimenzija 120 ili 140 mm. Međutim, to nije sve. Naime, dno kućišta, na prednjem dijelu, može podržati još dva 120 ili 140 ventilatora, što čini ukupno 9 ventilatora.

Fractal Design Meshify S2 2

Idealan za vodena hlađenja

Većina pokrova između donjeg i gornjeg dijela je perforirana, dok se prednji dio može ukloniti ovisno o potrebi. Sukladno tome, na krov možete montirati radijatore od 420 mm i manje, sprijeda max 280 mm ili 360 mm, dok na dno stane radijator veličine do 280 mm. Kad smo već kod toga, valjalo bi napomenuti i da ne pričamo nužno o AiO hadnjacima, već je ovo kućište namjerno dizajnirano da bude malo dulje kako bi u njega bez problema stalo kompletno custom vodeno hlađenje sa već prikladno napravljenim držačima za tankove, pumpe i druge detalje. Ako ne planirate ugraditi custom vodeno hlađenje, kućište će najvjerojatnije izgledati malo prazno. Dalje od pogleda s prednje strane sakriven je prostor za tri 3,5” diska, uključujući i apsorpciju vibracija, te dva 2,5” diska iza matične ploče. Naravno, 3,5” utori mogu imati ugrađene i manje SSD-e. Prednji I/O, osim standardnih USB-A utora kojih ima dva komada, ima i jedan USB-C utor standarda 3.1 Gen 2 i brzine do 10 Gb/s, tako da ovim kućištem osiguravate i future-proofing svog sustava, naravno, ako kupite i hardver koji može iskoristiti ove značajke.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: Meshify 2S
  • Proizvođač: Fractal Design
  • Dimenzije, težina: 538 x 233 x 465 mm/11,28 kg
  • Podržane matične ploče: ATX, miniATX, ITX
  • Hlađenje: 9x 140 mm/ 9x 120 mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Ostalo: Meshify serija donosi atraktivnu prednju masku s vrhunskim performansama
  • Plus: Vrlo tih ako se naoruža solidnim ventilatorima
  • Minus: Praznjikavo ako nema vodenog hlađenja
  • Ustupitelj i cijena: Fractal Design www.fractal-design.com Cijena: 1.290 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fractal Design Meshify 2S

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fractal Design Meshify 2S - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.