Thermaltake H200 TG

Thermaltake H200 TG

Dolazi i u bijeloj verziji

Thermaltake je jedan od proizvođača koji se snažno naslonio na RGB stranu dizajna, što je po nama, naravno, plus. Što se tiče rasvjete, svakako razmotrite i bijelu verziju.

Thermaltake se istaknuo zanimljivim kućištima, pogotovo u high-end segmentu. Međutim, novo kućište namijenjeno je mid-range buildovima i nudi atraktivan i moderan dizajn s RGB detaljima. Pogledajmo prednosti, ali i mane novog modela.

Kao i uvijek, u oko prvo upada prednja strana, odnosno plastična maska kućišta. Dizajnirana je tako da se bojom i izgledom ne razlikuje od metalnih površina te je mat crna. Dok se s desne strane površina neprekinuto nastavlja na desnu stranicu kućišta, s lijeve strane imamo izrez po visini kućišta kojega prati i LED ARGB traka i daje zanimljiv detalj izgledu. Ostatak ureza služi za usis zraka s prednje strane kućišta. Ispod maske nailazimo na prostor za instalaciju do tri 120 mm ventilatora ili dva 140 mm ventilatora.

Thermaltake H200 TG body1

Prednji ventilatori nemaju puno prostora za uvlačenje svježeg zraka budući da se ispred njih nalazi plastični zid

Ako ste pratili ostatak teme, postaje vrlo jasno kako će ovo kućište imati problema s usisom svježeg zraka s obzirom da je prorez širok jedva jedan centimetar, a usto se nalazi sa strane ventilatora, koji će morati brže raditi kako bi i dalje uvlačili vrlo malo svježeg zraka. Uz to, na dnu prednje maske je otvor gdje ju primite kako biste ju skinuli, a taj otvor vjerojatno je veći od kompletnog proreza sprijeda te nije filtriran, pa postoji šansa da će prašina ovuda ulaziti u kućište. Napomenimo i da ne dobivate prednji ventilator, već kućište dolazi s jednim ventilatorom straga za izbacivanje toploga zraka.

Prema svemu navedenom, kućište bi trebalo biti solidno za sve buildove bez overclockanja te dokle god se ne odlučite za RTX kartice. Naravno, koji aftermarket ventilator sprijeda uvelike bi poboljšao radnu temperaturu unutar kućišta. Krov kućišta također je osmišljen za instalaciju ventilatora, te podržava do dva 120 ili 140 mm ventilatora. Ovdje ima mjesta i za 240 mm radijator, ali, na žalost, 280 mm radijatorima smetat će matična ploča. Razlog tome je dizajn, jer je kućište nešto uže, a zbog toga trebate imati na umu i da je cable management iza matične ploče limitiran. To, naravno, ne znači da ga nema, pa smo sve kablove, zajedno s kontrolerom koji dolazi sa AiO hladnjakom kojega stavljamo u svaki build, jednostavno pospremili straga.

Thermaltake H200 TG body2

Problemi nastaju ako imate klasične tvrde diskove. Dva ovakva diska stanu na dno kućišta, no postat će malo “na knap” s kablovima te svakako uzmite modularno napajanje. Za SSD diskove nije problem te se, osim straga, dva mogu staviti i s prednje strane na dno kako bi bili vidljivi. Mi smo kućište, naravno, testirali sa RGB SSD-om te nam se izvedba sviđa. Jedan detalj kod montiranja matične ploče je činjenica da lim koji se susreće sa stražnjim I/O dijelom matične ploče nije standardnog izgleda, već se matična ploča na njega jednostavno nasloni, te ćete vidjeti vidjeti da se rupice za vijke ploče poklapaju i sve lijepo sjedne. Neki postovi na internetu tvrde da ploče s ugrađenim I/O štitom zato ne pašu, no samo treba pratiti rupe za vijke i sve sjedne na svoje mjesto. Kako se vidi na slikama, mi smo AiO vodeno hlađenje smjestili na krov kućišta te ovaj build ima tri isisna ventilatora. Kartica kojom testiramo kompatibilnost ne dopušta instalaciju radijatora i ventilatora sprijeda radi svoje duljine, no regularni ventilatori stanu bez problema. Za kraj, iako smo uistinu zadovoljni dizajnom, preporučamo ovo kućište samo ako ne namjeravate overclockati te se držite mid-range grafičkih kartica.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: H200 TG
  • Proizvođač: Thermaltake
  • Dimenzije, težina: 454 x 210 x 416mm/ 7,4 kg
  • Hlađenje: 7x 120 mm / 4x 140 + 1x 120 mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Plus: Moderan dizajn, RGB podrška
  • Minus: Nešto glasniji kada se ugrije radi niske protočnosti zraka
  • Ustupitelj i cijena: Thermaltake www.thermaltake.com Cijena: 550,00 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Thermaltake H200 TG

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Thermaltake H200 TG - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.