APC Back-UPS Pro 1200 S - 5.0 out of 5 based on 1 vote
APC Back-UPS Pro 1200 S

APC Back-UPS Pro 1200 S

Baterija za desktop PC

Neprekidna napajanja obavezna su za vaše servere ili mrežne diskove. Laptopi ih oduvijek imaju u obliku baterije. Zato omogućite i vašem desktop PC-u zaštitu od nestanka struje.

UPS („Uninterruptible Power Supply“) odnosno neprekidno napajanje štiti vaše računalo od raznih problema sa strujnom mrežom. Uglavnom vas štiti od nestanka struje, od raznih deformacija napona poput šiljaka, pada napona i strujnih udara. Svaki od navedenih problema predstavlja opasnost za vaše računalo, ali i za dodatnu opremu.

Ako radite na računalu, zasigurno vam se nekada dogodilo da niste spremili dokument na kojem radite te je dio posla bio izgubljen. Vaša je greška što niste stisnuli Save ikonicu. No što ako iznenada nestane struje te disk usred spremanja dokumenta prestane s radom? Nakon povratka struje, mogli biste se suočiti s ogromnom glavoboljom otkrijete li da vašeg dokumenta jednostavno nema. Iako ste stisnuli famoznu Save ikonicu, datoteka se raspala uslijed nedovršenog spremanja.

Kako biste izbjegli takav scenarij, pomoći će vam USP. UPS uređaji mogu nadzirati stanje napona te u djeliću sekunde prebaciti rad računala na baterijsko napajanje. Rade tako da električnu energiju koja je pohranjena u bateriji (najčešće 12 V) pretvaraju u izmjeničnu struju od 220 V za vaš PC. Sustavi zaduženi za pretvaranje struje na takav način, iz istosmjerne struje u izmjeničnu struju, zovu se inverteri.

 

APC-UPS-3.jpg

 

APC Pro 1200 S dolazi s ištekanom baterijom kako bi se ona sačuvala tokom tog vremena dok je još u skladištu. Dakle, prva stvar koju morate napraviti jest spojiti bateriju. Nakon toga možete UPS uređaj uštekati u naponsku mrežu.

U pakiranju dolaze dva kabela za spajanje desktop računala i monitora oznake „IEC C13“, pa ukoliko vaš monitor ima takav konektor, moći ćete spojiti i njega na UPS. Ukoliko nema, morat ćete potražiti kabel oznake „IEC C14 – šuko“ kako biste od UPS-a dobili klasičnu šuko utičnicu u koju možete uštekati bilo što unutar specifikacija UPS-a. Pri tome ne smijete uštekati potrošače kojima će ukupna potrošnja prijeći 720 W, jer je Back-UPS Pro 1200 S deklariran na maksimalnu isporuku električne energije do 720 W.

Što ste bliže potrošnji od 720 W, to će baterija kraće vremena moći nadomještati nedostatak struje.

Naše testno računalo trošilo je oko 165 W, pri čemu je UPS aplikacija PowerChute procijenila da će računalo na bateriji moći raditi 31 minutu prije automatskog gašenja. Kako bi vaš PC dobivao informacije o stanju potrošnje, potrebno je UPS i PC spojiti priloženim USB kabelom.

U PowerChute aplikaciji moguće je podesiti želite li da se PC ugasi nakon što radi na bateriji jednu minutu (do 5 minuta) ili nakon što je bateriji preostalo energije za rad od 5 minuta (do 120 minuta – odnosno do ranije spomenute procjene).

Aplikacija će vam pokazati i koliko kilovata trošite na dnevnoj bazi, a koliko na tjednoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi za napajanje vašeg PC-a. Ovdje možete saznati i koliko CO2 je proizvedeno vašom potrošnjom te koliko stabala je potrebno da preradi tu količinu CO2, što je odličan podatak da se barem malo zamislite te eventualno prilagodite vaše navike kako biste sačuvali prirodu.

 

Untitled-2.jpg

Kalkulator potrošnje u kunama nije moguće koristiti ukoliko koristite dvotarifni model potrošnje kada je struja jeftinija po noći u odnosu na dan

 

UPS s prednje strane ima LCD ekran na kojemu možete vidjeti trenutno opterećenje te trajanje baterije, kao i ostale dostupne podatke.

Ispod ekrana imamo dvije USB utičnice, od kojih je jedna USB-C. One ukupno isporučuju 3 A struje te je na njima moguće puniti uređaje (tablete, mobitele) kojima je 5 V, 3 A dovoljno za punjenje.

 

APC-UPS-2.jpg

 

Sa stražnje strane imamo odvojene priključke za uređaje poput pisača kojima nije potrebno baterijsko napajanje. Te utičnice također su zaštićene od strujnih udara, jedino neće isporučivati struju putem invertera. Iako, imate li 3D pisač, bilo bi poželjno i njega spojiti na napajanje inverterom kako biste uspjeli pauzirati posao ispisivanja, s eventualnom nadom da ćete kasnije moći nastaviti 3D ispis tamo gdje se zaustavio. No to više ovisi o modelu pisača.

Dakle, možete i sami zaključiti kako su neprekidna napajanja gotovo obavezna za razne uređaje, kao i za vaš PC, a UPS opisan u tekstu je sasvim dovoljan za većinu korisnika. Više o UPS-u saznajte na poveznici https://www.se.com/hr/hr/product/BR1200SI/.

Više informacija

  • Model: BR1200SI VA 1200
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4,4
  • Isplativost: 4,4
  • Kvaliteta: 4,4
  • Proizvođač: Schneider Electric
  • Maksimalno opterećenje: 720 W
  • Nazivni ulazni napon: 220-240 VAC
  • Raspon mrežnog ulaznog napona: 176-294 V
  • Automatska regulacija napona: +11,5% do -10,2%
  • Frekvencijski raspon: 50-60 Hz ± 3%
  • Sučelje: USB i signal buzzera
  • USB: za punjenje mobitela - tip C i tip A (ukupno 15 W)
  • Tipično vrijeme punjenja baterija: 16 sati
  • Vrijeme prebacivanja napajanja: 8 ms (tipično), 10 ms (maksimalno)
  • Radna temperatura: 0 do 40 °C
  • Otpornost na vodu i prašinu: IP20
  • Baterija: Olovna kiselina, 12 V x 2 baterije
  • Dimenzije / masa: 368 × 100 × 260 mm, 12,5 kg
  • Minus: USB-C mogao je biti jači kako bi napajao moderne laptope
  • Plus: štiti od raznih deformacija napona kao i od nestanka struje
  • Ustupitelj i cijena: Schneider Electric, 509,00 €
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za APC Back-UPS Pro 1200 S

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

APC Back-UPS Pro 1200 S - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.