Kingston FURY Beast DDR5

Kingston FURY Beast DDR5

Više od frekvencije

Novi standard radne memorije dolazi na velika vrata i donosi brojna poboljšanja koja će omogućiti veći i brži prijenos podataka sve bržim i zahtjevnijim procesorima

Nova generacija radne memorije konačno je stigla u mainstream segment pa smo dobili primjerak vrlo brze Kingstonove memorije za test, jedne od rijetkih koja je uopće dobavljiva, barem u vrijeme pisanja recenzije. DDR5 memorija donosi brojne promjene u načinu rada kako bi jednog dana imala prostora podići brzine na novu razinu. No cijeli je standard još nov te će proizvođačima memorije kao i matičnih ploča ipak trebati vremena da izvuku maksimum iz nove tehnologije. Primjerice, DDR5 sada radi standardno na 1,1 V iako brže memorije naravno troše više, pa tako i kada memoriji na našem testu postavimo da radi na XMP profilu od 5.200 MHz, raditi će na 1,25 V. Kada stavite memoriju u matičnu, raditi će na već standardno brzih 4.800 MHz, dok ćete u BIOS-u morati povećati radni takt na reklamiranih 5.200 MHz. Imajte na umu da su ovo vrlo velike brzine pa provjerite da i vaša matična ploča može podržati navedene standarde. Kada smo kod matičnih ploča, mi smo Kingston FURY Beast testirali na ASUS-ovu ROG Strix Gaming-F modelu i nije bilo nikakvih problema kod kompatibilnosti s XMP brzinom. Ova ploča dolazi i sa predinstaliranim Memtest86 softverom kojim lagano možete potvrditi održanost radne memorije, što dodatno olakšava njeno overclockanje. Osim radne frekvencije, imate opciju prilagođavanja timinga, te smo mi glavne standardno CL40 timinge lagano spustili na CL38-38-38, no čini se kako za izvlačenje maksimuma ipak treba i podešavanje sekundarnih timinga. Ono što ćete brzo otkriti je da nova memorija neće imati velik učinak na gaming performanse kada je u pitanju njeno overclockanje, te smatramo da je Kingston ovdje odabrao zlatnu sredinu performansi i stabilnosti što je već sad impresivno s obzirom na prvu generaciju DDR5 memorije.

Izvana, Kingston FURY Beast ima osvježen, a opet prepoznatljiv dizajn svojih niskoprofilnih RAM rješenja. Dolazi u crnoj boji sa aluminijskim heatsprederom, te u prvoj rundi ne dobivamo rasvjetu na ovim modelima. Za početak, nude se kombinacija jednog modula ili seta s dva modula gdje svaki ima 16 GB RAM memorije. Testirani set ima 32 GB DDR5 memorije s 5.200 MHz XMP brzine ili standardnih 4.800 MHz. Kako DDR5 memorija ima dvokanalni sustav za pristup pohrani, s dva keksa zapravo dobivate quad-channel memoriju što će vam i prikazati CPU-Z, dok jedan modul radi u dual-channel konfiguraciji. Jedina prepreka ostaje dobavljivost nove memorije te naravno njena cijena, barem dok se proizvodnja ne poveća.

Više informacija

  • Model: FURY Beast DDR5
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 3
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Kingston
  • Čip: Micron
  • Brzina memorije: 5200 MHz
  • Latencija: 40-40-40-80, 1,25 V
  • Plus: Visoka brzina, niski profil kompatibilan sa svim hladnjacima
  • Minus: Limitirana dostupnost na tržištu
  • Ustupitelj i cijena: Kingston, www.kingston.com/en 2.500 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kingston FURY Beast DDR5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kingston FURY Beast DDR5 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.