Acer Predator Helios 300 PH317-55-74VH

Acer Predator Helios 300 PH317-55-74VH

Moćni grabežljivac

High-end gaming laptop iz dobro poznate serije Predator koji se odlikuje odličnim 17-inčnim ekranom i jako dobrim gaming performansama. S obzirom na ugrađenih 32 GB radne memorije i odličnu opremljenost, osim što bi mogao biti zanimljiv gamerima, mogao bi zainteresirati i kreativne profesionalce.

Vjerujemo kako ste dosada svi vjerojatno čuli za Acerove gaming Predatore. Ova Acerova serija high-end gaming laptopa već je duži niz godina prisutna na tržištu, a prije nekog vremena podijeljena je na modele Triton i Helios 300. Dok je Triton zamišljen kao najbolje od najboljeg, Helios 300 je cjenovno povoljnija varijanta Predatora koja još uvijek nudi iznimno moćan hardver i odlične gaming performanse.

Superiorna opremljenost

Mi smo imali priliku testirati Helios 300 model novije generacije temeljen na Intelovoj Tiger Lake platformi. Opremljen s jednim od najbržih mobilnih Tiger Like procesora Core i 7 11800H i Nvidijinom RTX 3060 ovaj gaming grabežljivac na papiru ima sve za potencijalno odlične gaming performanse. Konfiguracija koju smo mi imali na testu svakako spada među hardeverski najmoćnije u Helios 300 ponudi, te bi ovaj laptop, osim za gaming, mogao potencijalno biti zanimljiv i za profesionalnu primjenu.

Krasi ga specifičan dobro poznati predatorski dizajn. Konstrukcija je iznimno čvrsta, Predator je većinom napravljen od metala, a ukupna masa ovog 17-inčnog modela iznosi oko 3 kg. Samim time ovo nije lako prenosiv laptop i pa ga treba gledati kao zamjenu za stolno gaming računalo.

 

Acer Predator Helios 300 5

 

Prilikom uključivanja dočekao nas je osebujan zvučni efekt, a poklopac ekrana krije svjetleći Predator logo uz dvije svjetleće trake. Premda je svojim dizajnom orijentiran prema gamerima, općenito gledano smatramo kako je dizajn relativno nenametljiv.

Ono što još svakako upada u oči jest zasebna Turbo tipka ispod samog ekrana. Pritiskom na nju Predator će se prebaciti u najbrži način rada popraćen impresivnom bukom ugrađenih ventilatora.
Svakako jedan od highlighta ovog modela jest i tipkovnica s RGB osvjetljenjem. Osvjetljenje možete zasebno podešavati u četiri dostupne zone te izgleda vrlo atraktivno. Kvaliteta tipkovnice također je na vrlo visokoj razini.

 

Acer Predator Helios 300 2

 

Turbo gaming boost

Superiorna opremljenost svakako je jedna od ključnih pozitivnih osobina ovog laptopa. Intelova Tiger Lake platforma možda više nije najnovija, međutim omogućuje podršku za PCI 4.0 i Thunderbolt 4. Shodno tome, ovo je izvrsno opremljen laptop koji, primjerice uz Thunderbolt 4, posjeduje čak tri USB 3.2 Gen 2 priključka, USB-C, Mini-DP i HDMI priključke.

Puno toga pozitivnog možemo napisati i o ugrađenom ekranu. Njegove su glavne prednosti jako dobar kontrast, odlična reprodukcija boja, širok vidljiv kut i uzorna brzina odziva uz mogućnost korištenja Overdrive opcije. Jedini ozbiljan nedostatak je izostanak podrške za Adaptive sync tehnologiju.

Već smo spomenuli Turbo način rada koji potencijalno nudi ponajbolje performanse uz maksimalnu brzinu vrtnje ventilatora. Mi smo koristili ovaj način rada prilikom testiranja, ali ga zbog nesnosne buke nikako ne bismo preporučili za svakodnevni rad.

 

Acer Predator Helios 300 3

Turbo tipka ispod samog ekrana jednim pritiskom omogućuje uključivanje Turbo načina rada koji donosi najbolje performanse, ali i osjetnu buku uređaja.

 

Predatorove performanse u igrama u samom su vrhu od laptopa koje smo testirali. Ugrađena RTX 3060 grafička kartica u svijetu gaming laptopa trenutno predstavlja nekakav optimum po pitanju omjera performansi i potrošnje energije. Omogućuje ugodno igranja svih igara na 1080p, ali i višim rezolucijama, a ovisno o igri možete koristiti i Ray tracing.

 

Acer Predator Helios 300 4

Acerov Predator se dosta zagrijava s obzirom na ugrađene moćne hardverske komponente, pa su dodatni prorezi za hlađenje nužni kako bi se osigurao stabilan rad.

 

Ugrađeni Intelov Core i 11800H vrlo je brz procesor, ali ne i pretjerano energetski učinkovit. Za postizanje maksimalnih performansi zahtjeva veliku potrošnju energije što uzrokuje veliko zagrijavanje. Primjerice, valja reći kako ovaj laptop dolazi s vanjskim adapterom snage 330 W!

Spomenimo još kako ovaj laptop dolazi s 32 GB radne memorije i superbrzim terabajtnim PCIe 4.0 × 4 SSD-om što ga čini odličnim odabirom za primjerice obradu slika i videa.
Kao što smo već napomenuli, u Turbo načinu rada nesnosno je bučan, ali Extreme i Default načini rada omogućuju neznatno slabije performanse uz osjetno manje buku.

 

Acer Predator Helios 300 6

Više informacija

  • Model: Predator Helios 300 PH317 55 74VH
  • Ukupna ocjena: 3.17
  • Performanse: 4.22
  • Ekran: 3.00
  • Opremljenost: 5.00
  • Performanse baterije: 2.00
  • Proizvođač: Acer
  • Procesor: Intel Core i7 11800H 45 W TDP
  • Memorija: 32 GB (2x 16) DDR4 3200 MHz
  • Grafički sustav: Intel UHD Graphics / Nvidia GeForce RTX 3060 laptop 6 GB GDDR6 130 W max.
  • Tvrdi disk: Samsung PM91A 1 TB SSD NVMe PCIe 4.0 x4
  • Zaslon: 17,3” Full HD IPS 1920x1080 144 Hz
  • Mreže: Gb LAN, Wi-Fi 6 (WLAN 802.11a/​b/​g/​n/​ac/​ax, 2x2), Bluetooth 5.2
  • Priključci: 1x HDMI 2.1, 1x Mini-DP, 1x USB-C 3.2 Gen 2 Thunderbolt 4, 2x USB 3.2 Gen 2, 1x USB 3.2 Gen 1
  • OS: bez OS-a
  • Dimenzije i masa: 398x 275,3x 26,5 mm/2,9 kg
  • Dodatno: touchpad, tipkovnica s RGB osvjetljenjem, zvučnici, 720p kamera
  • Plus: robusnost, odlične gaming performanse, odličan 17-inčni 144 Hz ekran, izvrsna opremljenost, superbrzi PCIe 4.0 × 4 SSD, 32 GB radne memorije
  • Minus: dimenzije i masa, potrošnja energije, procesor nije osobito energetski učinkovit, trajanje baterije, buka u Turbo načinu rada
  • Ustupitelj i cijena: Svijet Medija, www.svijet-medija.hr, Cijena: 12,999 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Predator Helios 300 PH317-55-74VH

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Predator Helios 300 PH317-55-74VH - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.