Usporedni test pametnih satova: proljeće 2024

Usporedni test pametnih satova: proljeće 2024

Nova generacija pobjednika

Dok čekamo sljedeću „veliku stvar“ u tehnologiji pametnih satova, pogledajmo koja su sve unaprjeđenja postigli razni proizvođači u zadnjoj godini.

Zadnjih nekoliko godina svjedočili smo brzoj implementaciji raznih novih mogućnosti na pametnim satovima unutar vrlo širokog spektra cijena. Danas možemo reći da su se mjerenja zaokružila te gotovo svi u ponudi imaju istu „startnu poziciju“. Bitna stavka danas je koliko zapravo sat možete iskoristiti. Točnije, sve se svodi na softver koji sat koristi, kao i aplikaciju na mobitelu gdje podatke kasnije i pregledavate. Složili smo listu nekoliko satova najboljih proizvođača i odlučili analizirati što vam sve mogu ponuditi i na koji način podatke predstavljaju.

Ovdje govorimo o kompletnom satu, ne samo o narukvici za rekreaciju. No, to ne znači da sport ne ostaje u fokusu ovog testa, pa smo uz satove uzeli i nekoliko fitness gadgeta koji vam također mogu pomoći na putu do ostvarivanja rekreacijskih, pa i profesionalnih ciljeva. Tu je na kraju i vječan problem ovih uređaja, a to je baterija na koju se također fokusiramo i radi koje ističemo svaki uređaj, jer ako vam postane naporno puniti ih kako bi radili svaki dan, cijela priča pada u vodu.

Generalno, „jednostavniji“ satovi imat će dulje trajanje baterije s fokusiranijim operacijskim sustavima, dok „otvoreni“ satovi obično zahtijevaju i jače čipove koji troše više baterije te samim time i kraće traju. Tu je i problem kod samih korisnika jer ne nude svi satovi opcije za svaku ruku, pa inkluzija manjih modela svakako predstavlja plus, a isto vrijedi i za one koji žele rekreacijskog asistenta, pa sat od preko 50 grama može predstavljati problem.

U detaljnom testu naveli smo sve prednosti i mane pojedinog sata, ali i ekosustava u kojem se nalazi, pa vam time uvelike možemo olakšati odabir, ili barem pomoći oko smjera u kojem trebate nastaviti svoju potragu na temelju značajki koje vas zanimaju i cijene po kojoj se model nudi.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test pametnih satova: proljeće 2024 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.