Huawei Watch GT2 42 mm

Huawei Watch GT2 42 mm

Za vašu bolju polovicu

Huawei je svoje GT satove fokusirao na svakodnevnu uporabu zajedno sa dugim trajanjem baterije skidajući sve nepotrebne funkcije sa sata.

Huawei sada pod svojim imenom ima pristojan broj pametnih satova, nekih sa više funkcija, dok su drugi više fokusirani na trajanje baterije i sport. Upravo taj model došao nam je na test i to u manjoj, 42 mm verziji. Namijenjen je manjim ženskim rukama te se dobiju i manji remeni. Mi smo dobili klasičnu verziju te se na prvu primijeti tanak dizajn, pogotovo za pametne satove.

Dugo su proizvođači zaslone pametnih satova “uvlačili” te imali obrub iznad stakla kako bi se ono zaštitilo od grebanja. Primjetna razlika je u potpunosti laminirano staklo bez razmaka između njega i zaslona koje poboljšava izgled samog ekrana i boje te smanjuje debljinu. To uistinu podiže dojam ovog sata. Huawei je odlučio samo lice sata staviti u prvi plan, no unatoč atraktivnom izgledu savjetujemo da ga čuvate jer se i najbolje kaljeno staklo grebe korištenjem.

Crni rubovi i dalje su značajnih dimenzija, no Huawei svojim licima za sat i korištenjem crne OLED pozadine stvara dojam kako je zaslon veći. Rubovi sata su čelični, dok je pozadina plastična kako bi se omogućilo bežično punjenje, ali i smanjilo na ukupnoj težini. Ostatak izgleda ne može se bolje opisati osim “klasičnog” s minimalnim izgledom i dva gumba za kontrolu. Ovisno o boji sata dobiti ćete i drugačiji remen te se s našim dobiva “Khaki kožni remen”. Ima standardnu kopču te ga nije teško zamijeniti za nešto bliže vašem vlastitom stilu.

 

Ljepši i sjajniji

OLED zaslon ima rezoluciju od 390 x 390 piksela što je vrlo visoka gustoća za sat pa će sve animacije biti vrlo detaljne. Sat ima vrlo visoku svjetlinu zaslona te ga se vidi i na dnevnom svijetlu. Sat podržava always-on funkciju za vrijeme koje se neće gasiti zaslon, no treba imati na umu da ona smanjuje vijek trajanja baterije između punjenja. Baterija standardno za ovu manju verziju traje do tjedan dana.

Sat također dolazi sa limitiranim brojem lica, no Huawei je počeo aktivno dodavati nova lica putem “Zdravlje” aplikacije kojom se spajate na mobitel. U Beta verziji je i dodavanje vlastitih lica izvan Huawei dućana, no još nije došlo na zapadno tržište. Osim funkcije sata, naravno riječ je o smartwatchu pa dobivate i brojne druge mogućnosti.

 

Huawei Watch GT2 1

 

Sat sam po sebi prati vaš rad srca te računa količinu stresa, napor, broj koraka, vremensku duljinu rekreacije, a putem sata možete mijenjati i glazbu koju slušate na vlastitim slušalicama, bile one žičane ili Bluetooth. Ima još nekoliko widgeta za postavljanje, ovisno o vašim željama. Također su postavljeni kompas i barometar koji precizno mjere vašu rekreaciju i na temelju uspona. Predinstalirano je i puno najpopularnijih sportova za rekreaciju kako vani tako i u teretani, a sat vam može prikazivati i obavijesti.

 

LiteOS

Sve to pokreće Huaweijev LiteOS koji je minimalistički dizajniran kako bi što manje trošio bateriju te ne dopušta instalacije dodatnih programa na sat pa što s njim dobijete to ćete i imati. Rekli bismo da je to dobra odluka s obzirom na dugotrajnost baterije, a na satu se nalazi sve što vam treba za praćenje rekreacije kao i korištenje klasičnog sata s atraktivnim i klasičnim licima gdje će svatko pronaći nešto što će mu odgovarati.

Više informacija

  • Model: Watch GT2 42 mm
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: LiteOS
  • Memorija: 4 GB eMMC
  • Ekran: OLED 390 x 390, 1,2"
  • Baterija: 215 mAh
  • Plus: Dizajn, kvaliteta izrade, dugo trajanje baterije, standardni remeni
  • Minus: sustav je limitiran, omjer zaslona i sata.
  • Ustupitelj i cijena: Huawei www.huawei.com/hr Cijena: 1.699,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch GT2 42 mm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch GT2 42 mm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.