Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus

Odgovor je u imenu

Što nam novo donosi Plus verzija ovog atraktivnog Garminova mid-range sata i isplati li ga se odabrati nad standardnim modelima?

Garmin Venu po mnogočemu je bitna linija satova za ovaj brand jer su s njima zakoračili u magičan svijet AMOLED zaslona na satovima i time si otvorili cijelu novu publiku kojoj transreflektivni zasloni nisu bili atraktivni. Ubrzo se uslijedio i Venu 2 s brojnim nadogradnjama i boljim zaslonom te trajanjem baterije, a sada su neke funkcije prebačene na premium satove poput novog Epixa. Garmin ponovno koristi Venu liniju za ubacivanje novih mogućnosti u svoje satove koje još nisu implementirane u njihovoj ponudi te tako možemo vidjeti što nas čeka i u budućim premium satovima, ako se pokaže atraktivnim Venu korisnicima. Kao sneak peek reći ćemo vam da se uz povećanje cijene sada nudi i metalna pozadina na Venu Plus satovima koji također po veličini sjeda između trenutnih Venu 2 i 2S modela, no za detalje nastavite čitati.

Venu 2 Plus 1

Novi gumb: donosi i virtualne asistente  s mobitela koji je povezan, a sada možete i razgovarati putem sata preko Bluetootha

Sat u Venu 2 kategoriji dolazi s umjerenim dimenzijama te će pasati na velik broj zapešća iako se može uzeti samo u jednoj veličini. Dok je zaslon ostao isti kao na Venu 2 modelu, kućište se smanjilo na 43,6 × 43,6 × 12,6 mm, a s njime i Garminova projekcija trajanja baterije na do 9 dana s originalnih 11. Nakon što upalite always-on opciju, vrijeme trajanja pada na oko 2 dana korištenja. Sprijeda dakle imamo isti AMOLED zaslon od 1,3” dijagonale i 416 × 416 piksela, što mu daje vrlo oštru rezoluciju za prikaz detalja i grafikona, a i lica satova su oštra. Zaslon može postići vrlo visoku svjetlinu te će biti vidljiv u gotovo svim uvjetima, no na ljetnom ćete suncu ipak morati škiljiti da ga pročitate. Glavna nova fizička karakteristika sata nalazi se na desnom rubu, a riječ je o novom, trećem gumbu u sredini između dva postojeća. Olakšava navigaciju, možete ga programirati, a standardno služi za pristup najnovijim funkcijama Venu 2 Plus modela, a to su virtualni asistenti i ostale funkcije. Od ostalih fizičkih promjena, imamo nešto tanje metalne rubove oko zaslona, a kako smo već spomenuli, sada je i stražnja strana sata dobila metalnu površinu od nehrđajućeg čelika dok je ostatak sata kao i ostali u Garmin ponudi od polimera ojačanog vlaknima. Ima 51 gram težine tako da vjerojatno neće smetati sportašima u većini sportova. Sat koristi standardne 20-milimetarske remene koje je lagano skinuti tako da ih kasnije možete i mijenjati prema želji.

Sustav

Garmin Venu 2 Plus prati dizajn ostalih satova (i starijih Venu modela) kada pričamo o sustavu, prilagođenom za ovu mid-range ponudu, uz par dodanih detalja. Ovdje mislimo na taj novi srednji gumb koji omogućuje brzi pristup novoj funkciji Venu linije, a to su virtualni asistenti. Jednostavno, koji god mobitel je spojen na sat i koji mu je god asistent aktivan, dobit ćete ga na liniju s dugim pritiskom ovog gumba, bilo da se radi o Siri, Bixbyju ili Google asistentu. To donosi i još jednu novost za ove satove, implementaciju mikrofona i zvučnika u sam sat. Da, sada možete pričati u sat virtualnima asistentima, ali i uspostavljati pozive putem Bluetootha, koristeći sat kao slušalicu i mikrofon.

Kada je već tu zvučnik, Garmin je omogućio i puštanje glazbe s njega, no sumnjamo da će zamijeniti BT zvučnike u skorije vrijeme. Novost je i nešto više predinstaliranih lica sata koja su naravno izbor pojedinca, no možete birati između lica s više pojedinosti na sebi ili jednostavnije satove, ovisno o raspoloženju. Dugim pritiskom na, primjerice, broj koraka, sat vas vodi direktno u taj widget s detaljnijim opisima i prikazom. Kao i do sada, swipe prema gore ili dolje s glavnog sata nudi kratki pregled svih widgeta koji prate vaše stanje, prognozu, poruke, itd. u obliku liste, a ponovno klikom na svaki možete dobiti detaljnije informacije. Ova lista može se prilagoditi želji korisnika s obzirom na to koje detalje želi vidjeti i kojim redom. Što se praćenja sportova tiče, Plus model ne dobiva nove funkcije, barem ne na sam datum izlaska sata, te se ovdje može naći pristojna lista mainstream sportova za detaljno praćenje, dok ćete dobar dio sportova moći pratiti kao „ostalo” i onda im kasnije dodati naziv u mobilnoj aplikaciji s izmjerenim osnovnim statistikama.

Garmin Venu 2 Plus

Detaljne performanse: popularnih sportova nude vam uvid u vježbanje, kao i napredak kroz vrijeme sa savjetima i vizualnim uputama

Ako se bavite trčanjem, biciklizmom, kardio treningom, treninzima snage i još specifičnijim sportovima poput plivanja u bazenu, penjanja, joge te nekim uređajima u teretani poput steppera, podržani su. Vjerujemo da će većina pronaći sport koji želi pratiti na ovom satu, dok će neke moći pratiti i s aplikacijama treće strane preko Connect IQ dućana gdje možete skinuti i još lica za AMOLED zaslon. Zanimljiva funkcija koja je došla s Venu serijom te je naravno i na ovom satu su virtualni pomoćnici za vježbanje snage. Tako možete odabrati koju vježbu želite raditi, a sat će vam pokazati na koje mišiće i koliko ta vježba utječe te kako je valja pravilno izvesti za maksimalan učinak. Sada osim općenitih vježbi možete odabrati i jedan od specifičnih treninga kroz koji će vas sat voditi za što bolje rezultate. Od ostalih funkcija svakako valja spomenuti i NFC plaćanje satom koje je daleko lakše obaviti na touchscreen verziji Garminovih satova jer uvijek traže šifru prije uključivanja NFC-a, a listanje kroz brojeve pomoću gumba nije bilo idealno. Na kraju krajeva na vama je da procijenite isplati li se imati virtualnog asistenta te obavljati pozive preko sata (Bluetoothom) za dodatnih 50 eura.

Garmin Venu 2 Plus ikone

Detaljne performanse: popularnih sportova nude vam uvid u vježbanje, kao i napredak kroz vrijeme sa savjetima i vizualnim uputama

VELIKI USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA ZA 2022.

NOVA GODINA, NOVE FUNKCIJE

Pametni i sportski satovi nove generacije spremni su za dolazak proljeća, a nude sve veću količinu mogućnosti sa sve atraktivnijim dizajnom. Tržište se zasitilo bogatim izborom svih cjenovnih razreda, a vjerujemo da će svatko biti zadovoljan odabirom.

Više informacija

  • Model: Venu 2 Plus
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Ekran: 1,3'', AMOLED
  • Baterija: 9 dana/ 9 sati u GPS modu
  • Debljina i masa: 43,6 x 43,6 x 12,6 mm/51 g
  • Ostalo: Akcelerometar, HR senzor, Pulse OX, barometar, magnetni senzor, termometar, kompas
  • Ustupitelj i cijena: Garmin www.garmin.hr Cijena: 3.590,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Venu 2 Plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Venu 2 Plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.