Samsung Galaxy Watch5 Pro

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Vaš život u brojevima

Samsungov top model pametnog sata prethodne generacije mjeri gotovo svaku metriku vašeg tijela i pretvara je u lako shvatljive vrijednosti za svakodnevno praćenje.


Watch5 Pro donosi vrhunske značajke, bilo da ga kupujete radi rekreacije ili svakodnevnog ležernog nošenja. Samsung je značajno unaprijedio dizajn te sat više nema onaj „Classic“ oblik, što je podijelilo dosta korisnika jer je ipak značajan dio odluke kod kupnje sata sam njegov dizajn. Pogledajmo što nam sve može ponuditi kako bismo donijeli pravu odluku. S obzirom da je već neko vrijeme na tržištu, za njega možete dobiti i atraktivnu cijenu ako malo potražite po webu. Pogotovo s obzirom da je u međuvremenu predstavljen i Galaxy Watch 6, pa bi u ovo predblagdansko vrijeme mogao biti na primamljivom popustu - posebice za Crni petak. 

Samsung Galaxy Watch5 Pro dolazi u jednoj „Large“ veličini, pa smatramo da će najbolje pasati malo većim zapešćima, no dolazi s mekanim remenom hibridnog dizajna kojem se lagano prilagodi veličina na onu koja vam je optimalna, a zadržava se i brzo stavljanje pomoću kopče kakvu tradicionalno imaju metalni remeni satova. Samo kućište sata i dalje ima pristojnih 45,4 x 45,4 x 10,5 mm i teži oko 46,5 grama. Ovaj Pro model ima kućište napravljeno od titanija, koji ne samo da je otporan na morsku vodu i klor (iako bi mu se boja mogla oštetiti), već nudi i vrlo čvrsto kućište satu koje ispada osjetno lakše od čelika. Samsung je ovu činjenicu iskoristio za umetanje veće baterije o kojoj ćemo više kasnije. Do sada su u Samsungovoj ponudi bolji satovi u seriji imali i fizički prsten oko cijelog ekrana pomoću kojeg ste rotiranjem mogli prolaziti kroz menije bez diranja zaslona. Ovo je prvi model bez ovog pristupa, a Samsung se odlučio za čišći dizajn s uzdignutim obrubom oko zaslona kako bi ga dodatno zaštitio, te radi toga uživo malo nalikuje na zdjelu. Obrub oko sata je vrlo pravilan bez detalja, jedino s desne strane imamo dva gumba za upravljanje i rupicu za mikrofon između njih. Površina sata je matirane crne boje, a dizajn prati i stražnja strana. Straga imamo zakrivljenu površinu bez oštrih rubova s obzirom da leži na vašoj ruci, a od detalja na jednom rubu imamo otvor za zvučnik, standardne kopče za skidanje i stavljanje remena te senzore oko sredine sata. Oni hvataju brojne detalje o vašem tjelesnom stanju kako bi vam ponudili kojekakve informacije za praćenje vašeg zdravlja i rekreativnih postignuća kroz dulje vrijeme.

Iskustvo korištenja

Sat ima dva fizička gumba koji standardno služe za biranje i pokretanje aplikacija, izlazak te vraćanje na početno lice sata. Uglavnom se sve može postići i tapkanjem te slajdanjem po zaslonu jer sat ima vrlo napredan sustav. Riječ je o kombinaciji Samsungovog Tizen sustava za pametne satove, kojeg su do sada koristili, te Googleovog WearOS-a, a ovi sustavi su ujedinjeni počevši upravo od ovog modela sata. Sada na Samsungovim satovima imate i pristup svim aplikacijama kompatibilnim s Google WearOS-om, što je impresivna lista s obzirom na njegovu otvorenost.

Otvorene su vam aplikacije s uistinu ogromnim brojem lica tako da vam sat nikada neće dosaditi, a tu je i klasični Googleov dućan s besplatnim te premium licima za kupnju. Ako vam Samsungov ili Googleov sustav za praćenje rekreacije nije po volji, imate na raspolaganju velik broj stručnih aplikacija koje će rado preuzeti tu ulogu, a podatke je lagano izvesti i na računalo. Fizički prsten za skrolanje zamijenio je virtualni, a klizanje po rubu sata (dizajn u obliku zdjele vodi vaš prst) radi vrlo jednostavno i precizno za brzo prolaženje kroz brojne opcije. Osim standardnog praćenja otkucaja srca i zasićenosti krvi kisikom, sat prati i vašu tjelesnu temperaturu, kvalitetu sna, ima barometar, a elektrodama možete analizirati svoj sastav tijela, analizirati srčani ritam pomoću EKG-a te pratiti krvni tlak. Ove mogućnosti, naravno, nisu na medicinskoj razini, te mjerenje krvnog tlaka treba često rekalibrirati, no zajedno vam nude bolji uvid u vaše općenito zdravlje. Baterija od 590 mAh znatno je veća od prošlog modela te možemo reći da ovaj sat službeno izdrži nekoliko dana, no vaš način korištenja ima ogroman utjecaj na trajanje baterije, pa punjač svakako nosite na svako putovanje.

 

Samsung_Galaxy_Watch5_Pro-1-2.jpg

Navigacija: Dva fizička gumba ostaju, no metalni prsten oko zaslona sada je zamijenila touch funkcionalnost sa zakrivljenim obrubom

 

Više informacija

  • Model: Watch5 Pro
  • Isplativost: Visoka
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android Wear OS 3,5
  • Procesor: Samsung Exynos W920 dual-core
  • Memorija: 16GB
  • Ekran: 1,4”, 450 x 450, Super AMOLED
  • Baterija: 590 mAh, 3 dana
  • Komunikacija: Pozivi,
  • Debljina i masa: 48,5g
  • Plus: Izrada, 20h baterije u GPS modu, od 0 do 45% u 30 minuta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Watch5 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Watch5 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.