Noa Element H8 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Noa Element H8

Noa Element H8

Flagship u višoj srednjoj klasi

Najnovija verzija Nougata kombinirana je s 4 GB RAM-a.

Noa sada u ponudi ima nekoliko vrlo jakih modela, a u višoj srednjoj klasi, sudeći po performansama ugrađenog softvera, pojavio se zanimljiv model H8. Imamo osjećaj kako su mnogi poznati proizvođači smartfona strašno škrti, ako usporedimo Noa H8 s etabliranom konkurencijom. Zamislite 4 GB radne memorije, 32 GB interne memorije proširive karticama, čitač otiska prsta, Full HD ekran te dual SIM za samo 1899 kn. Telefon pokreće 8-jezgreni čipset na srednje jakom taktu od 1,8 GHz, ali u stvarnosti nema usporavanja niti pri pokretanju zahtjevnih igara, dok je u pozadini otvoreno 15-ak aplikacija. Sve to prikazuje se na 5,5-inčnom Full HD ekranu kojem nema prigovora.

Ne treba vam niti veća gustoća piksela od 400 ppi jer bi samo usporavala rad telefona i više trošila bateriju kapaciteta 4000 mAh. Sa Sharpovim ekranom smo vrlo zadovoljni, nudi odličnu vidljivost i čitljivost na suncu, dobre kutove, boje, a ako želite nešto personalniji prikaz onda u postavkama možete ručno podesiti kontrast, zasićenost boja, oštrinu, temperaturu boja te zaštitu od plavog svjetla za ugodnije noćno gledanje u ekran. Po podešavanjima je Noa Element H8 zanimljiva: na dnu ekrana sami možemo postaviti tipke po svojim preferencijama što se tiče rasporeda, iako se ispod ekrana nalazi još jedna touch tipka na kojoj je smješten vrlo brz čitač otiska prsta.

U odnosu na model H10, tipka se može i fizički pritisnuti. Dakle, možemo birati koju ćemo tipku koristiti kao home tipku za povratak na početni ekran. Na boku se nalazi tipka namijenjena za prečac – kraćim pritiskom pokreće se u postavkama prethodno definirana funkcija (kamera, kalendar, ili bilo što iz izbornika), a duži pritisak prebacuje telefon u vibro način rada.

Premium izrada

Pohvale svakako zaslužuje i kvalitetno kućište napravljeno od aluminija, doduše s nešto skliskijom završnom obradom. Ako cijenite aluminij kao materijal, onda ćete Nou H8 brižno čuvati i nećete poput nas koristiti nikakve zaštitne maske jer svaki put kad bismo primili telefon u ruke, osjetili bismo kvalitetnu, doslovce premium izradu. Prijelazi između metala i stakla su savršeno riješeni, a perforirani urezi za mono zvučnik na dnu bočne strane izgledaju lijepo.
Nadalje, dolazimo do Androida 7 Nougat koji je već instaliran na H8.

NOA H8 15

PERFORACIJA: Na dnu se nalaze “rupice” koje asociraju na stereo zvučnike

S obzirom na mnoge novitete koje je Googleova sedmica donijela, u praksi je H8 zanimljiv i zbog mogućnosti dijeljenja 5,5-inčnog ekrana na dva dijela, za istovremeni rad s dvije aplikacije. Podržan je velik broj takvih aplikacija, a postavljanje dvije aplikacije moguće je pritiskom na tipku multitaskinga i odvlačenjem željene aplikacije prema gore i dolje, a zatim pritiskom na drugu koju želimo smjestiti na isti ekran.

Još jedna svijetla točka došla je do izražaja pri korištenju Noe H8 – stražnja kamera. Radi se o Samsungovoj 13-megapikselnoj kameri koja daje vrlo dobre fotografije. Nudi i ručni način rada, pa ako niste zadovoljni automatikom možete sami podesiti zasićenost, kontrast, svjetlinu, ekspoziciju, ISO i balans bijele boje. Zgodno i svakako potrebno u uvjetima slabijeg svjetla, jer možemo dobiti daleko bolje rezultate.

Velika baterija od 4000 mAh

Ugrađena je nepromjenjiva baterija kapaciteta 4000 mAh, što u praksi uz napredan korisnički pristup znači nešto više od jednog dana korištenja. Dakle, nema straha da ćete pred kraj dana ostati bez baterije, koliko god često pogledavali na telefon, koristili instant poruke itd. Podržano je brzo punjenje korištenjem originalnog punjača iz pakiranja (baterija se napuni za oko dva sata) u kojem se još nalaze i stereo slušalice.

Noa Element H8 udara u sam vrh ponude flagshipova mnogih A proizvođača koji u najjačim inačicama imaju 4 GB RAM-a (neki čak i samo 3 GB), startaju također od 32 GB interne memorije. Istovremeno, njihova cijena je najmanje dvostruko veća. Znamo da će pojedini korisnici svoju šansu za još povoljniju kupnju pronaći na stranim online trgovinama, ali to istovremeno znači i komplikacije ako s uređajem nešto ne bude u redu pa ga morate slati u neku europsku zemlju na servis ili pak u Kinu.

Kupnjom u Hrvatskoj ipak dobijete trenutno iskoristivo jamstvo, a cijena je opet i više nego prihvatljiva. I moći ćete se pohvaliti s telefonom u metalnom kućištu kojem se kvaliteta kroz masu od 186 grama ipak osjeti u ruci, ali oni koji cijene kvalitetu upravo i traže osjećaj veće mase u ruci. A niste ga baš puno platili niti potpisali ugovor kod mobilnog operatora nego slobodno sami birate tarifu.

Više informacija

  • Model: Element H8
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Noa
  • Operativni sustav: Android 7.0
  • Procesor: 8 x 1,8 GHz Cortex-A53, 8 jezgri, MediaTek M6755M
  • Pohrana: 32 GB (microSD utor)
  • Memorija: 4 GB RAM
  • Ekran: 5,5’’, 1080 x 1920 px, Sharp IPS LCD 2,5D, 16,7 mil. boja, 401 ppi
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, Full HD video, LED bljeskalica, prednji 5 megapiksela
  • Komunikacija: 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS
  • Baterija: Li-Ion 4000 mAh
  • Dimenzije i masa: 156 x 76 x 8,8 mm, 186 g
  • Ostalo: senzor otiska prsta, FM radio, dual SIM ili proširiva memorija, brzo punjenje
  • Plus: Izrada kućišta, RAM, kamera, ekran za Full HD rezoluciju
  • Minus: Video nema optičku stabilizaciju
  • Ustupitelj i cijena: Hangar 18 (www.noa-mobile.hr), 1.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Noa Element H8

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Noa Element H8 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.