Samsung Galaxy A7 (2018)

Samsung Galaxy A7 (2018)

Samsungovoj ponudi srednjeg segmenta nedavno se pridružila i nova inačica popularnog modela A7.

Novi A7 je veći i brži, no ima bateriju nižeg kapaciteta. Samsungovi uređaji poznati su po odličnim Super AMOLED zaslonima, koje ne koristi samo Samsung, već i brojni novi uređaji poput iPhonea XS. Zaslon Galaxyja A7 ima dijagonalu veličine 6 inča i rezoluciju 2220 x 1080 piksela. Galaxy A7 ima uistinu odličan zaslon, sa super širokim kutovima gledanja, visokim kontrastom te širokim dinamičkim rasponom. Visoka svjetlina također je jedna od odlika zaslona Galaxyja A7 te ga čini savršeno čitljivim čak i u najgorim uvjetima. S chipsetom Galaxya A7 upoznali smo se početkom godine kroz model Galaxy A8. Samsung Exynos 7885 je zanimljiv chipset jer jedini među testiranim uređajima ima šesterojezgreni procesor.

Procesor ima dvije „velike“ Cortex-A73 i četiri „male“ Cortex-A53 jezgre, što je odlična kombinacija za chipset srednjeg segmenta. Grafički procesor je Mali-G71 MP2, no unatoč malom broju jezgri iskazao se prilično sposobnim u pokretanju čak i zahtjevnijih naslova, koji su pokorili i naizgled jače grafičke procesore. Radnom memorijom Samsung je svoje uređaje opremio iznenađujuće dobro: Galaxy A7 ima 4 GB radne memorije, što je za gaming i umjeren multitasking i više nego dovoljno.

Samsung Galaxy A7

 

Komponenta koja nas je najviše iznenadila je baterija. U usporedbi sa ostalim uređajima koje smo testirali kapacitet baterije od 3300 miliamper-sati djeluje prilično nisko, no tijekom testiranja postalo je očito kako odlična energetska učinkovitost može uvelike nadjačati malen kapacitet baterije. U PCMark Word 2,0 battery testu Galaxy A7 uspio je izdržati preko 10 sati, točnije 10 sati i 18 minuta, što ga smješta u središte testiranih uređaja po autonomiji, unatoč najnižem kapacitetu baterije. Iako je uglavnom izrađen od stakla, termalne performanse Galaxyja A7 su odlične.

Samsung Galaxy A7 Detalji

 

Tu opet do izražaja dolazi iznimno energetski učinkovit hardware, koji ima nisku radnu temperaturu, što ima jak utjecaj i na temperaturu samog kućišta, koje je ostalo hladno čak i nakon benchmark testiranja. Galaxy A7 odličan je izbor za sve koji traže prvenstveno dobar svakodnevni uređaj, ali da isti ima mogućnost pokretanja intenzivnijih naslova. Atraktivan dizajn, vrhunska kvaliteta izrade i odličan Super AMOLED zaslon čine Galaxy A7 odličnim izborom za svakog casual gamera.

Više informacija

  • Model: Galaxy A7 (2018)
  • Proizvođač: Samsung
  • Procesor: Samsung Exynos 7885
  • Grafički sustav: Mali-G71 MP2
  • Ekran: Super AMOLED, 6", 2220x1080
  • Baterija: 3300mAh
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, 2.599,00kn
  • Grand Prix: 3.47
  • Best Buy: 4.08
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A7 (2018)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A7 (2018) - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.