Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50

Sve što vam treba

Samsung je agresivno krenuo u osvajanje tržišta novom A linijom smartphonea, a omjer uloženog i dobivenog zasigurno će privući veliki broj novih korisnika.

Galaxy A50 jedan je od novih mid-range smartphonea u Samsungovoj ponudi te će se mnogima dopasti ako ne tražite ekstremno veliki uređaj. Samsung prati dizajnerski trend uređaja u ovom rangu, no dobivate sve prednosti Samsungovog ekosustava u atraktivnom pakiranju.

Dijagonala zaslona je 6,4 inča što se doima velikim, no stanjivanje rubova održalo je ukupne dimenzije pristojnima

A50 1

Zaslon i kućište

S prednje strane dočekuje vas predivan AMOLED zaslon bogatih boja, standardnih u Samsung sučelju, koje sav sadržaj dovode do izražaja. Zaslon je FullHD rezolucije 1080 x 2340 piksela te omjera 19,5:9. Dijagonala zaslona je 6,4 inča, što se doima velikim, no stanjivanje rubova održalo je ukupne dimenzije pristojnima. Kada smo već kod rubova, zaslon je ravan, što će se svidjeti dobrom dijelu korisnika, pogotovo radi jednostavnosti stavljanja zaštitnog stakla kako bi zaslon ostalo čitav. Sve strane su vrlo tanke, osim brade koja realno neće nikome smetati te se na vrhu nalazi mali izrez za selfie kameru. Zvučnik je pomaknut iznad i nalazi se na rubu samog uređaja. Zvuk koji proizvodi ima solidne performanse, no neće vas zadiviti, pogotovo jer se radi o mono zvučniku te ga je lagano prekriti rukom dok gledate sadržaj na uređaju. Naravno, za traženu cijenu teško je tražiti stereo zvučnike. Stražnja strana je također u staklu s atraktivnim dizajnom koji bez obzira na odabranu boju uvijek ima višebojni odsjaj. Rubovi su u boji kućišta, a srećom jedini gumbi su oni za glasnoću i zaključavanje. Donja strana ima standardan USB-C utor, kao i 3,5 mm audio izlaz za slušalice.

Zabilježite svaki doživljaj

Uređaj ima ukupno četiri kamere. Prednja, selfie kamera, ima 25 megapiksela te će jednom kada uhvatite potrebnu udaljenost od sebe, slike biti vrlo dobre. To ističemo zato jer selfie kamera ima fiksni fokus i ako ga ne pogodite, svaka će fotografija izgledati mutno. Boje su malo pojačane u standardnom Samsung stilu, no solidno se rješava prevelike ekspozicije pozadine te je slika općenito oštra. U tamnijim uvjetima kvaliteta slike opada te slike dobivaju već poznati “pastelni” efekt ako pokušate zumirati na sliku.

Stražnja strana je u staklu s atraktivnim dizajnom koji bez obzira na odabranu boju uvijek ima višebojni odsjaj

A50 2

Stražnje kamere iznenađujuće su dobre za traženu cijenu s nekim umjetnim limitima koji se jednostavno zaobiđu aplikacijama. Glavna kamera ima 24 megapiksela sa standardnim širokokutnim specifikacijama. Senzor koji koriste daje solidne rezultate i u uvjetima nižeg svijetla sa solidnim rezultatima, koji zadržavaju oštrinu slike. Druga kamera od 8 megapiksela ima ultraširok objektiv kojim ćete puno bolje opisati lokacije na kojima se nalazite, naravno, danju jer noćno slikanje ne daje impresivne rezultate. Treća kamera služi kao senzor dubine za dodatne efekte te se njome ne može zasebno kontrolirati. Snimanje videa glavnom kamerom limitirano je na FullHD kvalitetu, no korištenjem jedne od dostupnih besplatnih aplikacija za kamere, možete snimiti bez problema i 4K video jer senzor podržava tu mogućnost.

Hardver

Prvo, istaknimo da zaslon koristi titranje za prilagodbu svjetline, pa će nekim korisnicima to smetati jer se zaslon brzo pali-gasi kako bi dao efekt zatamnjenog ekrana. Ekran također može biti puno svjetliji u automatskom načinu rada, što je kod Samsunga standardno.

Procesor u ovom modelu je Samsungov Exynos 9610, koji se može nositi s konkurencijom u ovom cjenovnom rangu, točnije Snapdragonovom serijom 600, iako ima nešto slabiji grafički sustav. Procesor vrti sve programe bez problema, kao i gaming, a baterija od 4000 mAh će uređaj bez problema držati aktivnim kroz cijeli dan, pa i duže ako niste jako aktivan korisnik.

Uz procesor dobivate i 4 GB RAM memorije, što je sasvim solidno te 128 GB interne memorije koja će vam uz cloud pohranu trajati jako dugo.

Više informacija

  • Model: Galaxy A50
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Procesor: Exynos 9610
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Ekran: 6,4” Infinity-U FullHD AMOLED
  • Baterija: 4000 mAh
  • Plus: Zaslon, dizajn, baterija
  • Minus: Selfie kamera nema fokus, glavna kamera nativno samo FullHD
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, 3.000 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A50

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A50 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.