Xiaomi Redmi 7 - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Xiaomi Redmi 7

Xiaomi Redmi 7

Sve što vam je potrebno

Xiaomi je poznat po apsolutno brutalnim cijenama u povoljnijem segmentu, pogotovo kada govorimo o njihovom brendu Redmi, koji je za to i namijenjen.

Sa Xiaomijem se cijenovno teško natjecati u mobilnom segmentu. I sami su rekli kako mobitelima ne namjeravaju zarađivati, uzimajući vrlo malu proviziju po prodanom uređaju. U Kini su poznati proizvođač razne elektronike na kojoj i zarađuju. Tako, kada izbace novi mobitel po cijeni od svega tisuću kuna, svakako ga se isplati pogledati kada se odlučujete za kupnju. Razloga je puno, pa pogledajmo što sve nudi za taj novac.

Za početak, u ovom cjenovnom rangu najčešće se u mobitele stavljaju stariji MediaTekovi procesori koji ni na dan proizvodnje nisu imali neku impresivnu brzinu. No, sada za ovu cijenu dobivate mid-range Snapdragon procesore. Točnije, u Redmi 7 smartphoneu za ovu cijenu dobivate Snapdragon 632 sa četiri jače Kryo Gold jezgre kada mobitel treba snagu, te četiri slabije Kryo Silver jezgre koje obavljaju zadatke u pozadini kako se baterija ne bi pretjerano trošila. U čipsetu se nalazi i Adreno 506 grafički sustav za obavljanje tog dijela zadataka, a koji postaje ključan i kada se odlučite zaigrati. Uz sam procesor dobivamo i 3 GB RAM memorije i 32 GB interne pohrane. Dok će RAM memorija biti adekvatna za korištenje još neko vrijeme, unutarnju pohranu ćete trebati proširiti MicroSD karticom prije ili kasnije.

Odlične kamere za dnevno snimanje

Izvana krenimo od prednje strane. Dočekuje vas vrlo šareni zaslon visoke svjetline koji će biti sasvim dovoljan i za ugodno surfanje danju, možda ipak ne na direktnom suncu. Rezolucija zaslona iznosi 720 x 1520 piksela. Razlog tome je veća visina ekrana od tradicionalne HD rezolucije, kojom su se smanjili brada i čelo mobitela, a produljio ekran. Brada se i dalje malo vidi, dok je na vrhu u ekran urezana selfie kamera, dizajn koji je već duže vrijeme popularan te možemo reći da uređaju daje vrlo moderan dizajn. Moramo naglasiti kako je Xiaomi uspio riješiti veliki problem ovakvih IPS ekrana te se na rubovima oko selfie kamere ne vidi gubitak svjetline te niža rezolucija ne smanjuje iskustvo korištenja uređaja. Ekran je zaštićen i Gorilla Glass 5 staklom što mu daje i odlično iskustvo tipkanja, kao i zaštitu od ogrebotina, no i dalje savjetujemo nekakvu zaštitu za staklo. Selfie kamera na vrhu ima 8 megapiksela te je vrlo oštra, no voli softverski omekšati kožu što će nekima možda smetati. Večernje slike će biti dosta mekše te mobitel koristi svijetlost ekrana za osvjetljenje. Stražnja strana također je u staklu što uređaju daje premium izgled, no više se skliže te na njemu ostaju prilično jasne packe. U kutu se nalaze dvije kamere, no samo se jedna koristi za slikanje i snimanje, dok je druga namijenjena za „dubinsku analizu slike“. Glavna kamera ima 12 megapiksela te je danju poprilično dobra, no Redmi voli pojačati zelene boje koje zatim izgledaju nerealno, a sliče su često malo „omekšane“ kako bi se izbjegla zrnatost, no gubi se oštrina. Kamera ima maksimalno Full HD rezoluciju snimanja te elektronički stabilizira video. Koristeći aplikacije treće strane, kamera bez problema snima i 4K video, koji ni procesoru ne predstavlja problem te je vjerojatno standardno onemogućen radi tržišnog segmenta, no lagano je snimati takav video sa primjerice Open Camera aplikacijom.

Između dva stakla je plastični rub, koji na dnu ima mikro USB utor za punjenje, dok je na vrhu utor za slušalice, kao i infracrvena lampica koja omogućuje kontrolu svih vaših uređaja u kući te zamjenjuje sve vaše daljinske jednostavnom aplikacijom.

Više informacija

  • Model: Redmi 7
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 5
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: Xiaomi
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 632
  • Pohrana: 32 GB
  • Memorija: 3 GB
  • Konektor: mikro USB
  • Ekran: 6,26“, 720 x 1560 piksela, IPS
  • Baterija: 4000 mAh
  • Plus: cijena, rezolucija snimanja može se povećati na 4K pomoću aplikacija, Gorilla Glass, procesor
  • Minus: malo pohrane, MIUI se neće sviđati svima radi značajne promjene Android izgleda
  • Ustupitelj i cijena: Bijelić & Co., https://bijelic-co.hr, 1.099,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi Redmi 7

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Redmi 7 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.