H18 HPC Nitro Gaming

H18 HPC Nitro Gaming

Snažan i sjajan

Spoj AMD-ova procesora i Nvidijine grafičke kartice osigurat će najbolje od obaju svjetova kada je riječ o produktivnosti, ali i gamingu.


Kaljeno staklo sa strane, ali i sprijeda daju ovom računalu moderan izgled, a dimenzije kućišta naslućuju da se ne radi samo o hardveru za gledanje videa. Ponovno imamo četiri ventilatora s RGB mogućnostima koji će zadiviti prolaznike te vam pomoći zaspati ako ne volite potpun mrak.

Solidna izrada i staklo čine ovo računalo poprilično robusnim i teškim, što uvjerava u vlastitu dugotrajnost, a staklo je prilično jednostavno održavati čistim. Odlična je stvar i činjenica da kućište s gornje prednje strane ima četiri USB utora, od kojih su dva 3.0 standarda za vrhunsku povezivost, što znači da računalo možete bez previše brige smjestiti uza zid.

 

HPC Nitro Gaming 2

Kada zavirimo pod staklo, vidimo AMD-ov procesor R5 1600 sa 6 jezgri i 12 threadova koji će, s obzirom na količinu threadova koje može istovremeno obraditi, odlično poslužiti za teže zadatke, ali i za multitaskanje. Nažalost, performanse pojedine jezgre nisu još na Intelovoj razini, što se primijeti u gamingu, gdje će isti sustav s procesorom i3 imati bolji fps u igrama. Za sve ostalo ovaj će procesor po cijeni biti teško nadmašiti.

Grafička kartica koju su odlučili ugraditi Nvidijina je GTX 1060 sa 6 GB RAM-a, koja će vam pružati zabavu bez previše problema na Full HD ili čak WQHD rezoluciji u modernim naslovima, a zahvaljujući razvikanosti CUDA jezgri, prilično je pouzdana i kod akceleracije pojedinih profesionalnih programa poput Adobe Lightrooma.

Igranje će biti pravi užitak, a kroz par godina najbolje je pustiti aplikaciji drivera da za vas namjesti postavke u igrama kako biste imali optimalno iskustvo svaki puta. Ova je kartica recenzirana toliko puta da ne znamo što više o njoj reći osim da se radi o best buy opciji s pouzdanim softverskim rješenjima, kako od Nvidije tako i od profesionalnih aplikacija. U narednih par godina nećete imati nikakvih problema u koju je god svrhu koristili.

Matična nam ploča dolazi od ASRocka. Radi se o modelu AB350M Pro4, mid-range ploči koja dolazi i s USB type-C konektorom, no i dalje je maksimalna brzina prve generacije USB-a 3.1.

Hladnjaci na kontroli napona uvijek su dobrodošli, što znači i da ćete moći izvući malo ekstra iz procesora, no imajte na umu da ploča tome nije namijenjena, već treba pratiti ukupnu snagu koja je procesoru potrebna za rad. Ploča također podržava i PCIe x4 M.2 NVMe SSD za mali upgrade jednom kada će vam zatrebati brža pohrana.

Od RAM-a nažalost dobivate samo 8 GB u jednom utoru, što s druge strane otvara vrata budućoj nadogradnji. S osam gigabajta RAM-a računalu neće biti problem pokrenuti bilo koju igru, a ni profesionalne aplikacije neće previše patiti, no čim pokušate napregnuti procesor s više aplikacija, 8 gigabajta memorije može brzo postati premalo. Samo imajte na umu da ćete prije ili kasnije morati nadograditi ovu komponentu računala.

H18 Nitro gaming

S rasporedom smo diskova zadovoljni. Dobivate 120 GB SSD za Windowse i aktualnu igru za brži loading, koji je bitan u mnogo online naslova, a za podatke koje ne trebate baš svakoga dana tu je tvrdi disk od 1 TB memorije, dovoljno za prosječnog korisnika. Tu također ima mjesta za upgrade u obliku većeg tvrdog diska ili bržeg NVMe M.2 SSD-a.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za H18 HPC Nitro Gaming

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

H18 HPC Nitro Gaming - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.