Logitech G502

Logitech G502

Logitech G502 jedan je od najpopularnijih Logitechovih miševa i dan danas, dvije godine nakon njegova izlaska

Totalno izgubljen

G502 koristi PMW-3366, koji je među najboljim senzorima na tržištu. Nemoguće ga je natjerati da izgubi mogućnost praćenja brzih pokreta i male, spore pokrete prati savršeno. Kvaliteta izrade je dobra, kućište je konstruirano od mat i sjajne crne plastike, dok su bočne stranice obložene gumom koja ne promovira znojenje.

Problemi s kvalitetom izrade pojavljuju se kod podizanja i spuštanja miša jer se pri spuštanju osjećaju jake vibracije mehanizma kotačića te je zbog toga G502 loš za igranje s niskim rezolucijama senzora kod kojih je potrebno često podizati miš. Oblik je vrlo nesiguran zbog lijeve strane, odnosno udubljenja za palac na kojemu se nalazi i dodatna tipka koja sprječava siguran stisak.

Desna strana nešto je sigurnija, iako će nekima zbog zaobljenosti iste biti teže pronaći savršen položaj prstiju. Dodatna nesigurnost oblika proizlazi iz različitih RMB i LMB tipki: jedna je konkavna, dok je druga konveksna. Masa od 117 grama bez instaliranih utega daleko je od idealne za miš ove veličine te negativno utječe na performanse. Jedna od najvećih mana Logitecha G502 je kotačić koji ima solidnu definiciju koraka, no pruža premalen otpor te je preelastičan, zbog čega ne daje dobru povratnu informaciju, koja je nužna za kompetitivno igranje.

Kotačić je loš zbog Logitechove free spin tehnologije koja pritiskom prekidača dopušta slobodnu vrtnju kotačića, što je odlično za uredsko korištenje, no ne i za gaming, pogotovo kada utječe na performanse kotačića kada se ista funkcija ne koristi. Sve tipke na G502 pružaju gotovo idealnu količinu otpora uz zadovoljavajući klik te su ujedno najbolja komponenta ovog miša. Logitech G502 pokušava biti mnogo toga i prilagoditi se svim žanrovima, no na kraju ne uspijeva ni u čemu.

Logitech je na uštrb estetike žrtvovao sigurnost oblika, što je kod gaming miševa vrlo loša stvar, a kod pro gaming miševa nedopustivo. Teško je ikome, a osobito kompetitivnim igračima preporučiti Logitech G502 kraj Logitecha G403 koji je superioran u doslovno svakom pogledu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech G502

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech G502 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.