LG 34UC99-W: Katica za sve

LG 34UC99-W: Katica za sve

Gaming na zakrivljenom monitoru s rezolucijom od 5 megapiksela pokrenut će samo najjače grafičke kartice, dok svi ostali mogu uživati u 21:9, „cinema“ omjeru na 34 inča.

Rezolucija 3440 x 1440 piksela na 34 inča daje vam dovoljno mjesta na monitoru da na jednu stranu smjestite dokument u Wordu od dvije A4 stranice, dok na drugoj strani u sasvim pristojnoj veličini gledate neki video na YouTubeu. Poželite li na njemu vrtjeti kreativne aplikacije poput Photoshopa ili Premiera, bit će dovoljno prostora i za alate i za preview prozor.

S donje strane monitora nalazi se joystick za paljenje, gašenje i navigaciju izbornikom monitora. U njemu se može namještati svjetlina, kontrast, nivo crne boje te napraviti korekcija boja u 6 osi, što znači da se za RGB i CMY boje mogu namjestiti nijansa i zasićenje. Osim toga, tu je i devet predefiniranih postavki slike, kao i dva custom moda koja možete podesiti prema vlastitim željama. Od devet predefiniranih modova tri su namijenjena igranju, dok ostali imaju druge namjene poput crvenkaste slike za čitanje ili postavke sa smanjenim kontrastom za rad na računalu u tamnoj prostoriji.

Monitor ima IPS matricu LCD-a koja može osigurati odziv slike od 5 milisekundi za GTG (gray-to-gray) standard te pokriva kut vidljivosti od 178°/178°. Osim izvrsne IPS matrice koja je standard na svim zakrivljenim monitorima, ovaj je monitor opremljen stereo zvučnicima koji pružaju dobar zvuk, a dopuštaju i korekciju visokih, niski i vokalnih tonova u sedam stupnjeva. Postoji i opcija za noćni rad koja će istog trena stišati zvuk kako ne biste uzrujali susjede kad iz Dooma provale krikovi.

Od priključaka dostupna su vam dva HDMI porta i jedan Display Port, a kao zanimljiv detalj tu su i tri USB 3.0 priključka, od kojih se jedan koristi kao servisni USB, stoga nije preporučeno spajati se na njega. Monitor ima i USB Type-C port kojim možete sliku s laptopa prenijeti na monitor, no isti taj USB Type-C moći ce i puniti vaš laptop, iako, doduše, ne intenzitetom kojim to čine punjači predviđeni za taj zadatak. Naravno, to je ovisno i o modelu i potrošnji samog laptopa (netbookovi i tableti neće imati problema pri punjenju kroz taj port). Nadalje, klasičnim USB 3.0 možete puniti svoje gadgete, a za jedan od tih priključaka dostupna je i opcija brzog punjenja mobitela.

S obzirom na to da monitor podržava AMD-ovu FreeSync tehnologiju, preporučljivo ga je spojiti s AMD-ovim grafičkim karticama, koje su sposobne iskoristiti je. Ona omogućuje komunikaciju između monitora i grafičke kartice kako bi se izbjeglo kidanje (tearing) slike prilikom igranja. Tearing je onaj efekt kada se gornja polovica slike ne podudara s donjom i igranje u takvim uvjetima može uroditi nezadovoljstvom.

Kako biste dobili što bolje iskustvo igranja, osim FreeSynca tu je i opcija stabilizacije crne boje. Ona će vam posvijetliti najtamnije dijelove slike kako biste ipak mogli razaznati što se to krije u mračnim uglovima prostorije. Namjestite li dobro te postavke, mogli biste steći prednost nad suparničkim igračima koji nemaju monitore s opcijom korekcije crne boje. Kada uključite opcije pojačavanje crne boje i druge korekcije slike, tekst više ne izgleda čisto, nego se oko crnih slova javlja bijeli sjaj koji pri dugoročnom čitanju teksta uzrokuje smetnje. Zbog toga se ovaj uređaj svrstava u grupu gamerskih monitora. Uzimajući u obzir da postoje predefirani modovi za čitanje, noćni mod i drugi, ovaj monitor zasigurno će se naći na stolovima programera ili čak u uredskom okruženju.

Bit će koristan i za privatnu uporabu jer u svrhu dugotrajnog čitanja ima i Reader mod, u kojemu se presvlačenjem slike crvenim filterom smanjuje naprezanje očiju. S frekvencijom osvježavanja od standardnih 75 Hz, vremenom odziva od 5 ms, dodatnim opcijama korekcije slike i boja u 6 osi i FRC korekcijom koja ditheringom pokušava simulirati dodatan spektar boja, ovaj će monitor svakako pružiti dodatne sate uživanja u multimedijskim sadržajima.

Više informacija

  • Model: LG 34UC99-W
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 4
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 34” / 3440 x 1440 / 21:9
  • Snaga osvjetljenja: 300 cd/m2
  • Osvježenje: 75 Hz, AMD FreeSync
  • Vrsta panela: IPS
  • Kut vidljivosti: 178° / 178°
  • Vrijeme odziva: 5 ms
  • Kontrast: Mega
  • Priključci: koaksijalni, 2 x HDMI, 1 x DisplayPort , 2 x USB 3.0, USB Type-C
  • Dodatno: AMD FreeSync
  • Dimenzije: 817,9 x 259,1 x (visina podesiva od 482,6 do 591,81) mm
  • Masa: 8,39 kg
  • Plus: kontrast, FreeSync, USB Type-C, mnoštvo opcija slike, kut gledanja
  • Minus: stalak bi mogao biti čvršći
  • Ustupitelj i cijena: Lg Hrvatska www.lg.com/hr 8.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 34UC99-W: Katica za sve

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 34UC99-W: Katica za sve - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.