Viewsonic VX3258-2KPC-MHD

Viewsonic VX3258-2KPC-MHD

Gamerski zakrivljena 32 inča!

Gaming monitor povoljnog omjera cijene i mogućnosti, koji uz veliku dijagonalu nudi brzinu osvježavanja od 144 Hz, solidnu VA matricu i podršku za AMD FreeSync. Nešto slabija ergonomija pomalo kvari ukupan dojam, no i dalje je riječ o prilično isplativom gaming VA monitoru.

Zakrivljeni gamerski monitori povoljne cijene temeljeni na VA matricama u posljednje vrijeme su doslovno preplavili tržište. Ovaj je Viewsonicov monitor odličan primjer novijeg VA gaming monitora.

Što ćete dobiti za relativno prihvatljivu cijenu? Veličinu dijagonale od 32 inča, WQHD rezoluciju, solidnu VA matricu, brzinu osvježavanja od 144 Hz i podršku za AMD-ov tehnologiju FreeSync. Impresivne specifikacije za monitor koji košta manje od 3000 kn.

Jasno, određeni kompromisi su napravljeni da bi cijena bila što pristupačnija. Sam dizajn je vrlo ugodan oku, uz tanke rubove i metalno dvokrako postolje. Kvaliteta izrade i svih korištenih materijala također je na vrlo solidnoj razini.

Nažalost, ergonomija je vrlo slaba jer vam je dostupno isključivo podešavanje nagiba ekrana i to u prilično ograničenom rasponu. Da stvar bude gora, ovaj monitor ne podržava VESA standard za montažu na zid ili odgovarajući stalak odnosno pokretnu ruku.

 

ViewSonic 32 4

S druge strane, pozdravljamo to što je napajanje integrirano u sam monitor pa nemate brige s posebnom adapterskom „ciglom“. Srećom, situacija je nešto bolja po pitanju opremljenosti. Dostupna su vam četiri video priključka (po dva HDMI i DP) koja su smještena sa stražnje strane monitora i relativno su lako dostupna. Osim toga, tu su i stereo zvučnici, kao i izlaz za slušalice.

Za podešavanje svih parametara slike koristit ćete odgovarajući omaleni d-pad sa stražnje desne strane monitora. Moramo priznati da nas je iznenadio ogroman broj dostupnih opcija za podešavanje slike. Ove su opcije dobro i jasno raspoređene po odgovarajućim kategorijama.

Ukupno vam je na raspolaganju 7 predefiniranih način prikaza slike, no pokazalo se da za najprecizniju sliku valja koristiti opciju sRGB. Jako dobro dođe i mogućnost podešavanja gamma vrijednosti.

Da biste iz ovog monitora izvukli odgovarajuće gaming performanse, najvažnije su vam dvije opcije: low input lag i response time. Svakako preporučujemo da uključite low input lag opciju, a brzinu odziva (response time) postavite na ultra fast.

Kombinacija ovih postavki s brzinom osvježavanja od 144 Hz omogućuje vrlo dobre rezultate u svim igrama uz zadovoljavajuću brzinu odziva. Nažalost, kod ovog monitora bile su primjetne određene slabosti po pitanju brzine odziva, a koje su karakteristične za VA (u ovom slučaju MVA) matrice.

 

ViewSonic 32 3

S druge strane, odličan kontrast ovog monitora posebno dolazi do izražaja kod igara s dosta mračnijim ugođajem. Ukupno gledano, kvaliteta prikaza je na vrlo dobroj razini, premda ćete morati birati između nešto preciznijeg prikaza boja pomoću korištenja sRGB opcije ili nešto dinamičnijeg i „življeg„ prikaza uz prenaglašene neke nijanse. Ovaj monitor dolazi bez podrške za HDR, što ne smatramo velikim nedostatkom u ovom cjenovnom rangu.

Iako nije bez mana, ovaj je Viewsonicov 32-inčni monitor jako dobar odabir za korisnike s fokusom na gamingu, multimediji i gledanju filmova. Veličina dijagonale, uz relativno blagu zakrivljenost, svakako poboljšava ukupno iskustvo kod igranja i gledanja filmova, a zahvaljujući brzini osvježavanja od 144 Hz i podršci za FreeSync, gaming performanse su više nego dobre.

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Viewsonic VX3258-2KPC-MHD

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Viewsonic VX3258-2KPC-MHD - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.