AOC CU34P2C

AOC CU34P2C

Pristupačni UltraWide

Dok je AOC kod nas možda najpoznatiji po svojim gaming monitorima, atraktivna ponuda također se može naći i u Home/Office sekciji.

AOC prednjači u ponudi atraktivnih monitora s naprednim funkcijama, no zadržavaju i pristupačne cijene koje uključuju i moderne tehnologije u monitorima. Tako kada vidimo atraktivnu ponudu, uvijek je lijepo vidjeti i pristojnu cijenu koja ide uz monitor. AOC CU34P2C reklamira se kao ozbiljan uredski monitor, no vrlo lako bi se mogao naći i na nečijem gaming stolu zahvaljujući svojim specifikacijama.

Prije svega, kako se i vidi na slici, riječ je o ultraširokom monitoru - dizajnu koji pruža mnoge benefite onima koji vole koristiti više prozora ili aplikacija za rad odjednom. Točnije, može zamijeniti slaganje dva monitora jedan do drugog bez problema. Druga prednost ovakvih uređaja je u gamingu jer pruža širi pogled, no imajte na umu da ih ne podržavaju sve igre, pogotovo kompetitivne, kako bi izazovi ostali pošteni. Ovaj model specifično je dizajniran za uredske potrebe s karakteristikama koje su više fokusirane na produktivnost. Krenimo od samog zaslona koji ima 3.440 x 1.440 piksela u omjeru 21:9, odnosno radi se o dodatno proširenoj QHD rezoluciji. S dijagonalom od 34” nudi vam ogromnu radnu površinu, no rezolucija zadržava visoku kvalitetu prikaza bez „Screen Door“ efekta zahvaljujući gustoći piksela. S obzirom da se i dalje radi o monitoru s manjom rezolucijom od 4K, nije ga tako teško podići na 100 Hz brzinu osvježavanja, pa dobivate i puno oštriji prikaz ne samo kod gaminga, već se i sva pomicanja na zaslonu prikazuju puno oštrije - efekt koji ćete cijeniti kod skrolanja teksta i slika, bilo da surfate webom ili čitate tekstove.

 

AOC_CU34P2C-7.jpg

Postavke: su malo komplicirane radi položaja gumbi koje morate naučiti, no nude vrlo detaljne opcije optimizacije slike prema svojim željama, uključujući i uštedu energije te smanjivanje plave svjetlosti za one koji žele čuvati svoje oči

 

Brzo ćete primijetiti i da se radi o zakrivljenom zaslonu, a kod ultraširokih modela to je čak i poželjno jer oštriji kutovi gledanja, kada glavu okrenete prema rubovima monitora, bit će izazov i najboljim matricama po pitanju zadržavanja svjetline i preciznosti boja, pogotovo kada u sve ubrojimo i refleksije. Dodatan detalj ovog monitora je i da se radi o VA panelu koji, uz svoje prednosti, ima manu uskog vidnog polja gdje prikazuje sliku u najboljoj kvaliteti. Zakrivljeni zaslon osigurava da svi pikseli budu optimalno usmjereni prema vama i tako uvelike smanjuju refleksije. Svjetlina zaslona fokusirana je na vas, pa nema vinjeting efekta kod gledanja, a na kraju je i lakše gledati sitniji sadržaj bez da približavate glavu prema rubovima zaslona. Drugim riječima, smatramo da su zakrivljeni ultraširoki zasloni pravi pogodak za optimiziranje produktivnosti i rada s više aplikacija ili web kartica prikazanih na jednom zaslonu, a jednom kada se vratite na manji zaslon osjećat ćete se klaustrofobično i limitirano. Velika pozitivna strana VA tehnologije osigurava ogroman statični kontrast od 3.000:1 koji svoj multimediji daje dodatnu živost i dubinu, jer za razliku od IPS panela na kojem su crne zapravo izblijeđene sive boje, ovdje se crne i tamne boje prikazuju puno tamnijima, što povećava sam kontrast.

Osim samog panela dobivate i stalak koji omogućuje upravljanje nagibom i visinom te rotaciju zahvaljujući dodatnom „pladnju“ na dnu stalka. Za stražnju stranu možete dodati i VESA držač na koji se spajaju Mini PC kućišta, no dio je dodataka koji se odvojeno naručuju. Osim klasičnih HDMI i DisplayPort ulaza, dobivate i moderan USB-C koji spojen s laptopom šalje zaslonu sliku od laptopa, a laptop istovremeno napaja snagom do 65 W. Također istovremeno omogućuje i rad četiri USB izlaza na monitoru za spajanje razne periferije. Dok monitor prekriva preko 100% sRGB spektra, NTSC i AdobeRGB su malo ispod 90%, pa ga grafički profesionalci vjerojatno neće koristiti za grafički osjetljive zadatke.

 

KOJI MONITOR ODABRATI ZA GAMING, A KOJI ZA POSAO?

UVIJEK INČ VIŠE

Izbor hardvera danas je veći nego ikada, no monitori uglavnom uzimaju sekundarnu poziciju kada budžetiramo novi PC, pa je optimalan odabir uvijek poželjan.

Više informacija

  • Model: CU34P2C
  • Proizvođač: AOC
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 21:09
  • Osvježavanje: 100 Hz
  • Snaga osvjetljenja: 350 nits
  • Vrijeme odziva: 3 ms
  • Dijagonala: 34”
  • Kontrast: 3000:1
  • Rezolucija: 3440 x 1440
  • Priključci: 2x HDMI 2.0 1x DisplayPort 1.2, 3,5 mm audio, 4x USB-A 3.2 Gen 1, 1x USB-C 3.2 65 W
  • Dimenzije: 808,3 x 611,5 x 275,1 mm
  • Masa: 9,8 kg
  • Ustupitelj i cijena: IQ Centar 379 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC CU34P2C

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC CU34P2C - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.