DJI Spark

DJI Spark

Inteligentan dron

DJI Spark je maleni pametan dron s kamerom. Zanimljiv je zbog njegovih mogućnosti te malenih dimenzija. U kutiji, sklopljenih elisa, ga možete svugdje ponijeti sa sobom. Još uvijek ga je moguće pronaći u trgovinama, no vjerojatno ćete ga po znatno nižim cijenama pronalaziti u oglasnicima, jer je DJI prestao s njegovom proizvodnjom. 


Ima samo video rezoluciju od 1920 x 1080 pixela što je realno, malo, za tako visoku cijenu, a gotovo svi noviji modeli prelaze na veće 4K rezolucije. Ipak, snimka mu je najstabilnija od svih isprobanih dronova. FullHD rezoluciju mnogi smatraju premalom s obzirom da na tržištu postoje leteće kamere s 4K rezolucijom.

DJI SPARK 1

Snimak mu je stabilan i oštar iako ima samo EIS stabilizaciju. Naravno nije premium snimak poput novijih modelaSpark ima 1/2,3“ CMOS senzor s objektivom f2.6 25 mm te rezoluciju od 12 Mp. Koristi EIS video stabilizaciju, GPS senzor, 3D sustav snimanja, procesor od 24 jezgre za vizualno pozicioniranje te može detektirati prepreke i objekte na udaljenostima od 5 do 30 metara.

Tako bi trebao izbjeći sve prepreke prilikom korištenja „Return to Home“ funkcije. Naravno, neće moći izbjeći i detektirati grane drveća koje su često tanke i teško ih je smjestiti u prostor uz pomoć nekog senzora.

Upravljati dronom se može uz pomoć priloženog daljinskog upravljača, ali i uz pomoć Android aplikacije spojene s dronom preko Wi-Fi-ja.

djii

Aplikacija će vas upozoriti ukoliko kompas ne može odrediti točan smjer uslijed raznih smetnji u okolini


Vrlo je responzivan te je lako upravljati njime, a kako bi letačko iskustvo bilo na još većoj razini, možete nabaviti DJI Goggles koje će vas staviti u pogled iz prvog lica, a zatim možete upravljati dronom tako da okrećete glavu, što je, vjerujemo, još jedno sasvim novo iskustvo.

Ima motore bez četkica, što će dronu znatno produžiti vijek trajanja, spram onih s motorima bez četkica. 

djji

SPARK  neće imati problema s vjetrom, a moći ćete ga provozati brzinama do 50 km/hOvaj dron preporučili bismo video entuzijastima koji ne trebaju rezoluciju veću od full HD rezolucije videa te onima koji žele dokupiti dodatke poput Gogglesa (koji će upravljanje podići na sasvim jednu novu razinu), a neće niti žaliti zbog kratkog trajanja baterija od samo 16 minuta. Ukoliko ga nabavljate iz oglasnika, znajte da se životni vijek baterija s vremenom smanjuje, pa zatražite račun na kojem se vidi kada je kupljen.

dddjj

dji s

Više informacija

 • Proizvođač: DJI
 • Ustupitelj i cijena: Ustupio: www.ekupi.hr Cijena: 3.678,95 kn
 • Minus: trajanje baterije
 • Plus: stabilnost leta i videa, mogućnosti upravljanja
 • Cijena: 3
 • Cool faktor: 5
 • Ocjena: 4,5
 • Model: DJI Spark
 • Max. brzina / visina: 50 Kmh / 4000 m
 • Max. udaljenost od daljinskog: 2000 m
 • Baterija: max. 16 min. 2970 mAh
 • Rezolucija: 1080p @ 30 fps - 24 Mbps, 12 MP fotografije
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za DJI Spark

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DJI Spark - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.