Lenovo HT38

Lenovo HT38

Provjeren dizajn

Slušalice koje Lenovo ima na našem tržištu nude različite oblike, a sve su vrlo pristupačne. Isprobali smo jedan od popularnijih modela s prepoznatljivim dizajnom

Premium svijet TWS iliti „pravih“ wireless slušalica dugo je eksperimentirao s dizajnom kućišta koje mora biti iznimno kompaktno da stane u svaki džep, a opet izbjegavati bilo kakve oštre rubove kako bi se njime lako rukovalo, te da se izbjegne oštećivanje drugih stvari u džepu ili torbi. Završili smo s nekoliko verzija koje brendovi uglavnom malo prilagode sebi, a Lenovo HT38 najsličnije su Huaweijevom rješenju, barem što se vanjskog dizajna tiče. Podsjeća na maleni oblutak, a cijela stvar ne teži niti 30 grama što je veliki plus za dobar dio kupaca. Dizajniran je da ima poliranu „piano“ plastiku izvana koja će se brzo ispuniti manjim ogrebotinama, no to smatramo svojevrsnim plusom jer bismo radije da dobije lagane ogrebotine nego da tvrđim materijalom ošteti druge stvari u torbi ili džepu.

 

Lenovo-HT38--crop-1.gif

 Punjenje:  Svaka slušalica ima specifičan utor u koji sjedaju kako bi se punile, s ukupno oko 12 sati baterije

 

Kutija se otvara podizanjem gornje trećine kućišta, a zatvorenom ju drže magneti. Malo ispod poklopca s prednje strane imamo i rupicu koja nam prikazuje stanje kućišta pomoću dvobojnog LED sustava, za prikaz stanja baterije i punjenja. S druge strane nalazi se gumb koji koristite za uparivanje u slučaju da postoji problem sa samim slušalicama, no u pravilu ga ne trebate koristiti, pa se ni ne ističe. Na dnu slušalica je još USB-C utor za punjenje. Ovdje je bitno istaknuti da je prva stvar koju smo napravili bila spajanje slušalica na punjač od mobitela kako bi se upalile, no nije bilo nikakve reakcije. Ne radi se o neispravnim slušalicama, već za punjenje morate koristiti USB-A u USB-C žicu koju dobivate sa slušalicama, jer ostale koje smo imali pri ruci nisu radile. Zanimljivo je da isto ponašanje (i isti kabel) dobivate i s MaxMobile slušalicama s testa. Dakle, pazite na dobiveni kabel jer će vam trebati za punjenje, a preporuča se punjač od 5 V i 1 A. Lenovo HT38 slušalice napune se u roku od jednog i pol sata, imaju po 30 mAh kapacitet, dok kućište nudi još 250 mAh tako da se mogu napuniti otprilike četiri puta prije nego morate puniti kućište. Baterija slušalica traje otprilike dva, možda dva i pol sata što nije puno, no vjerujemo da će većini biti dovoljno ako ne slušate puno toga u jednom komadu.

 

Lenovo-HT38--CROP-2.gif

  Kućište: je od mekane, polirane “piano” plastike pa će se vidjeti ogrebotine već nakon prvog dana korištenja

 

Slušalice imaju mikrofon te je njima moguće i obavljati pozive, no savjetujemo da pronađete tiše mjesto jer se pozadinska buka lako probija i do osobe na drugoj strani linije, pa nećete biti najrazumljiviji. Ovo su jedine slušalice na testu bez silikonskih umetaka za uho, što bi se nekima moglo posebno dopasti jer je uho ipak otvorenije. Zahvaljujući već dobro provjerenom dizajnu, odlično sjedaju u uho, a pomoću produžetka stoje čak i kada ste nešto aktivniji. Slušalice imaju Bluetooth 5.0 prijemnik, pa je kašnjenje zvuka za multimedijom podnošljivo, no ipak ćete ga primijetiti. Koristi se 10 mm driver za glazbu koji proizvodi ugodnu topliju glazbu te se preferiraju dublji tonovi, pa možemo reći da je glazba ugodna za slušanje, iako ju ne bismo opisali kao preciznu. Ako ih uspoređujete sa skupljim slušalicama ili ste naviknuli na bolje modele, glazba na ovima zna biti mutna i nejasna, pogotovo kod pratećih, pozadinskih instrumenata koji se znaju izgubiti. Duboki tonovi također ne tutnjaju od snage, već je sve umjereno na ovim slušalicama.

Smatramo da su solidan odabir ako vam treba nešto vrlo lagano za kraće rute do posla, a ne dopada vam se guranje silikonskih nastavaka u uši. Solidne su za slušanje multimedije i mimo glazbe, dok kratko trajanje baterije i zvuk nisu idealni za gaming.

 

Lenovo_HT38_ZADNJA_CROP.PNG

 

USPOREDNI TEST ENTRY-LEVEL IN-EAR BT SLUŠALICA

MJUZA NA BUDŽETU

Dok se brendovi danas natječu koji gadget mogu skuplje prodati, mi smo odlučili testirati slušalice pristupačnije kategorije

Više informacija

  • Model: Lenovo HT38
  • Ocjena: 3,35
  • Cijena: 25,26 €
  • Kvaliteta: 3,5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Lenovo
  • Vodootpornost: Nema
  • Dizajn: Standardni, bez silikona
  • Baterija: 30 mAh + 250 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo HT38

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo HT38 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.