Razer Blackwidow

Razer Blackwidow

Užitak tipkanja

Poznati model Razerove tipkovnice dobio je osvježen dizajn - kako izgleda, tako i RGB rasvjete.

Razer BlackWidow tipkovnica klasična je u Razerovoj ponudi te gaming zajednici nudi solidnu mehaničku tipkovnicu s Razerovim switchevima. Razer za ovaj model nudi svoje ikonske zelene switcheve koji su dizajnirani da proizvode čujni “klik” kada se pritisnu, kao i osjetni taktilni odaziv dizajniran da vam pruži specifičan osjećaj pritiska gumba prije no što dosegnu dno utora. Cilj klika i taktilnog osjećaja je da korisnik može naučiti tipkati na takvoj tipkovnici bez pritiska gumba do kraja što uz malo vježbe može uvelike ubrzati tipkanje. Kako to spominjemo za svaku mehaničku tipkovnicu, iskustvo tipkanja daleko je bolje nego na jeftinim gumenim tipkovnicama, pa tako vrijedi i u ovom slučaju. Zeleni su switchevi u ovom modelu poboljšani i sada mogu, među ostalim, izdržati u prosjeku čak 80 milijuna klikova što je i više nego impresivna izdržljivost. 

Dizajn je vrlo bitan

Razer BlackWidow 1

Jednostavan dizajn: Razer se ovim modelom odmaknuo od vrlo istaknutog “gaming” dizajna te nudi oku ugodnu jednostavnost s atraktivnim logom i vrhunskom rasvjetom



Riječ je o full size tipkovnici s numeričkim tipkama, odnosno izgled je standardan, te će se mnogima dopasti. Tipkovnica je u klasičnom mehaničkom stilu deblja zbog dizajna samih switcheva, a plastična je površina oko gumba povišena kako bi oni standardno virili iz tipkovnice, dok neki vole otvoriti dizajn kako bi gumbi virili iz same tipkovnice. Gumbi su osvijetljeni RGB ledicama s novim difuznim izvorom svjetla zbog čega je svjetlo samih tipaka puno ugodnije. Ova je tipkovnica u snažnom kontrastu s, primjerice, Logitechovima gdje Logitech daje sve od sebe kako bi rasvjetu limitirao samo na znak na vrhu gumba, dok je Razer otišao u suprotnom smjeru i cijelu površinu ispod tipaka napravio od bijelog difuznog materijala koji omogućuje LED rasvjeti dodatno osvjetljenje cijele tipkovnice pri čemu svjetlo prolazi između tipaka. Ledice je, kao i mnoge druge aspekte tipkovnice, moguće prilagođavati uz pomoć Razerovog jedinstvenog „Synapse“ softvera koji omogućava kontrolu nad tipkovnicom, kao i nad drugim Razerovim hardverom. Ponuđeno je više različitih profila makronaredbi, a moguće je uključiti i kombinacije tipaka kako biste povećali broj jedinstvenih tipki u blizini, primjerice, lijeve ruke dok igrate. Iako „Blackwidow“ nije novi brend za Razer, većina trenutne ponude prodaje se po većoj cijeni, poput „Elite“ modela, kao i specijalnih „Chroma“ verzija.

Razer BlackWidow 2

Redizajn : Sada već tradicionalne Razerove mehaničke zelene switcheve naći ćete i ovdje, no par stvari je poboljšano uključujući i njihovu dugovječnost



Kome su je namijenili?

Razer je novu tipkovnicu namjerno dizajnirao minimalistički imajući na umu manju cijenu, iako se i dalje radi o prilično skupom komadu periferije. No zato dobivate jednostavnu, a vrlo simpatičnu tipkovnicu vrhunskih performansi bez previše dodatnih gumba koje vjerojatno ni ne biste koristili. USB žica kojom povezujete tipkovnicu je pletena što joj povećava izdržljivost, a ujedno sprečava pretjerano gužvanje. Žica je dovoljno duga i za udaljenije stolove i moguće ju je provući kroz dno tipkovnice. Sama tipkovnica također ima značajnu težinu, a gumeni vrhovi nožica osiguravaju stabilnost za vrijeme gaminga. Razeru je bio cilj ponuditi jeftiniju verziju svoje najbolje tipkovnice oduzimajući svega nekoliko gaming gumba što je, po našem mišljenju, odlična prilika za kupnju vrhunske mehaničke tipkovnice.

Više informacija

  • Model: BlackWidow
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Kvaliteta: 5
  • Dizajn: 4
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Razer
  • Tip prekidača: mehanička, Razer zelena
  • Ostalo: odlična stabilnost tipki, zasebno RGB osvjetljenje, suptilan dizajn
  • Plus: vrhunske klikave tipke, atraktivna rasvjeta
  • Minus: cijena je kod nas nešto veća od očekivane, nedostatak HR layouta
  • Ustupitelj i cijena: ComTel www.comtel.hr Cijena: 805,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Razer Blackwidow

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Razer Blackwidow - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.