Sharkoon Skiller SGK3

Sharkoon Skiller SGK3

Vizualna uživancija

Sharkoon je ovaj atraktivan model dizajnirao za maksimiziranje efekta pozadinskog osvjetljenja i možemo potvrditi da su u tome uspjeli.

Ova mehanička tipkovnica vrlo je upadljiva, pogotovo u bijeloj boji. Ne samo da koristi drugačiji dizajn od većine, zahvaljujući njemu je još bolje osvjetljena. Zajedno sa svim funkcijama koje donosi, pravi je pogodak ako tražite nešto razumniji model što se cijene tiče.

Kada ju prvi puta izvadite iz kutije, brzo postaje jasno kako je tipkovnica napravljena da bude centerpiece vašeg setupa jer zauzima veliku količinu prostora i možemo ju uvrstiti među veće na našem testu. Dok je stražnja strana plastična, dobar dio tipkovnice je metalan, što joj daje i impresivnu težinu tako da neće plesati po stolu za vrijeme upotrebe.

 

Sharkoon Skiller SGK3 3

Tipkovnica odaje plitak dojam radi jedinstveno savijene metalne ploče , a osim toga je iznimno je čvrsta i stabilna.

 

Gornja strana je naravno napravljena od aluminijske ploče, no za razliku od većine ostalih na testu, Sharkoon je svoj dizajn personalizirao i savinuo ploču tako da sprijeda nemate oštar rez za zapešće, već je dizajniran lagani pad. Gornja strana je također malo podignuta, no osim dizajna nema dodatnu funkciju. S donje strane tipkovnica nudi noge za jači nagib, no imaju samo jednu razinu nagiba.

S računalom se povezuje putem pletenog USB kabla duljine 180 cm, što je standardna ponuda za ovu cijenu. Riječ je o full-size dizajnu tipkovnice koji ima i numerički dio pa nakon gaminga možete na njoj jednostavno nastaviti raditi profesionalnije zadatke.

Ponovno se vraćajući na cijenu, tipkovnica nema dodatnih medijskih tipki iako možete lagano kontrolirati multimediju sa Fn verzijama funkcijskih tipki. Imajte na umu da je umjesto Fn oznake Sharkoon ubacio svoj logo, no funkcija ostaje ista. Tako dolazimo i do RGB osvjetljenja koje je na ovom modelu vrlo upadljivo zahvaljujući refleksiji od podloge.

 

Sharkoon Skiller SGK3 2

Bijela tipkovnica jedinstvenog dizajna hvata jako puno pozadinskog svijetla, te ju je uvijek zabavno vidjeti ispred računala.

 

Oku ugodna

Tipkovnica nudi pet razina svjetline pa si jednostavno prilagodite način rada, a ima i nekoliko različitih predefiniranih modova rasvjete koje možete birati bez instalacije aplikacija treće strane. S druge strane, ako želite dodatno personalizirati rasvjetu ili neku drugu funkciju tipkovnice, tu je Sharkoonova aplikacija za PC koja vam omogućuje dodatno prilagođavanje rasvjete, kao i remappiranje pojedinih tipki, a omogućuje i spremanje Macro naredbi.

Standardno podržava 1000 Hz polling rate za brzu reakciju na vaše pritiske, a koriste se i Anti-Ghosting i N-Key rollover tehnologije kako bi se svaki pritisak jasno očitao bez obzira koliko brzi morate biti.
Kod odabira tipkovnice imate više opcija. Radi se u crnoj i bijeloj boji, a dolazi sa Kailh switchevima. Switchevi u ponudi su standardne postave u obliku crvenih linearnih, plavih klikavih i naravno smeđih taktilnih.

Mi smo na testu imali bijeli model s crvenim linearnim Kailh switchevima koji su se pokazali ugodno tihi i za rad u uredu, a s obzirom na to da je riječ o linearnom dizajnu, odlični su i za gaming koji zahtjeva brzo spammanje istih tipki. Sharkoon im daje barem 50 milijuna pritisaka za životni vijek, što će vam svakako potrajati.

Same tipke su matirane bijele boje koja neće hvatati previše otisaka te ju je lagano održavati. Za one koji planiraju gameati na tipkovnici, tu je i alternativan set gumbi svijetlo plave boje PBT dizajna koji se može pohvaliti iznimnom otpornošću na trošenje od korištenja, a vašoj tipkovnici istovremeno daju zanimljiv vizualan izgled.

Smatramo kako je ova tipkovnica pogodila solidan omjer funkcionalnosti i cijene te bi potencijalnim korisnicima mogla poslužiti i više godina uz malo pažnje i održavanja, samo ga nemojte zaliti sokom.

 

Sharkoon Skiller SGK3 4

Više informacija

  • Model: Skiller SGK3
  • Ukupna ocjena: 4
  • Kvaliteta: 4
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Tip prekidača: Kaihl Red
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 50 milijuna
  • Dimenzije i masa: 1,46 kg
  • Ostalo: Dodatne tipke u lijevoj zoni
  • Ustupitelj i cijena: Sharkoon, Cijena: 600,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Skiller SGK3

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon Skiller SGK3 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.