CoolerMaster CK721

CoolerMaster CK721

Udobnost i funkcionalnost u jednom

Nova “65 %” tipkovnica od CoolerMastera skriva pravu zvijer ispod standardnog i suptilnog dizajna ove malene tipkovnice koja se lagano uklapa u gaming periferiju.

CoolerMaster se u priču s periferijom ubacio i odmah krenuo na više premium proizvode kojima se i dokazao kao pouzdan igrač u ovom kompetitivnom segmentu gdje dobra reputacija puno znači. Zajedno s visokim standardnom dolazi i visoka cijena, pa mi od predstavljenih proizvoda imamo i visoka očekivanja.

Dok su ultra minijaturne tipkovnice postale vrlo popularne, predstavljaju neke izazove na čije kompromise će biti spremni rijetki gameri i oni spremni naučiti se s limitacijama ovakve tipkovnice. Malene tipkovnice na kraju dana omogućuju puno više prostora za upravljanje mišem, što je često veći prioritet u gamingu nego velika tipkovnica s dodatnim gumbima.

No jednom kada se spustite u 60 % razred, već ste odrezali i navigacijske gumbe, zajedno s funkcijskima, a ako trebate nešto označiti u tekstu, ipak je lakše s par klikova gumbom nego tražiti miša da bi označili dva polja lijevo za brisanje jednog slova. Naravno, na tim tipkovnicama nemate niti delete gumb, što će nove korisnike značajno iživcirati.

Zato je CoolerMaster proizveo kompromis u obliku 65 % tipkovnice koja ipak zadržava navigacijske gumbe, kao i delete i još par bitnih tipki, a našlo se mjesta i za pravi veliki valjak kojim se između ostalog kontrolira glasnoća sustava. Kako smo već rekli, ako ste se navikli na neki od dizajna ovakvog valjka do sada. Teško da ćete se prebaciti na model tipkovnice koji ga nema jer vrlo brzo postaje integralni dio vaše audio navike.

Izgled koji možete prilagoditi

Tipkovnica dolazi u crnoj ili bijeloj boji, a CoolerMaster koristi standardne Cherry MX switcheve za ovaj model i to u crvenoj linearnoj, plavoj kliktavoj i smeđoj taktilnoj verziji. Mi smo na testu imali taktilnu verziju s prepoznatljivim iskustvom tipkanja koje vam pruža dodatnu fizičku reakciju gumba na pritisak bez glasnoće tako da je tipkovnica i dalje pristojna za korištenje i u uredskim uvjetima.

Tipkovnica nudi dvije dodatne razine nagiba, a u plastičnom donjem dijelu se s lijeve strane nalazi se utor za USB reciever, s prednje strane USB-C utor za punjenje tipkovnice, a desna strana ima prekidač kojim birate izvor između Bluetootha, receivera ili USB utora. Tipkovnica se naravno može puniti i punjačem od mobitela i istovremeno raditi na uređaju povezana receiverom.

 

CoolerMaster CK721 8

Osvjetljenje se dobiva stiliziranom rasvjetom i udubljenim tipkama koje reflektiraju svjetlo oko sebe za atraktivan izgled.

 

CoolerMaster je odlučio tipkovnicu napraviti većom nego što to je fizički pa su gotovo sve gumbe na tipkovnici napunili i dodatnim alternativnim funkcijama dok držite pritisnut gumb s njihovim logom. Ovdje se nalazi sve, od kontrole multimedije, funkcijskih tipki, kontrole osvjetljenja, mijenjanju s kojim od tri Bluetooth uređaja je trenutno povezana, prebacivanje s Windows na Mac način rada i još dosta toga. Primjer su i četiri profila koji mijenja funkcionalnost valjka za kontrolu glasnoće tako da on primjerice mijenja snagu osvjetljenja, tip osvjetljenja ili druge detalje.

Zanimljiv detalj tipkovnice je da je kompatibilna ne samo s Windowsima, već i s Mac računalima, ali i Playstationom te Xboxom, čije se igre mogu igrati i pomoću tipkovnice, no naravno lista igara je limitirana. Zanimljivo je i da možete zamijeniti gornju metalnu ploču jer su gumbi zapravo malo utisnuti ispod nje. Zatvoreni dizajn reflektira svjetlo ispod tipki tako da se osvjetljuje i okolina i tako dobiva vizualni efekt.

Sve to i još dodatnih funkcija možete pronaći u njihovoj aplikaciji. Mijenjanje samih gumbi je jednostavno, no izgubit ćete print alternativnih funkcija pojedinog gumba tako da preporučamo da zadržite originalne keycapse. Za kraj, spomenimo i trajanje baterije od 50 sati.

 

CoolerMaster CK721 9

POGLEDAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST MEHANIČKIH TIPKOVNICA

SUPUTNIK ZA DUGE STAZE

Iako je odabir dobre mehaničke tipkovnice težak s obzirom na ogromnu ponudu, imajte na umu kako će vam moći služiti i desetljeće uz malo održavanja.

Više informacija

  • Model: CK721
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Kvaliteta: 4,5
  • Ergonomija: 4,5
  • Proizvođač: CoolerMaster
  • Tip prekidača: Cherry MX Brown
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 50 milijuna
  • Dimenzije i masa: 0,74 kg
  • Ostalo: Veliki držač zapešća
  • Ustupitelj i cijena: CoolerMaster, Cijena: 120,00 USD (858,00 Kuna)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za CoolerMaster CK721

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

CoolerMaster CK721 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.