Insta360 One X

Insta360 One X

Raketa

Na tronu sfernih rezolucija. One X koristi Sonyjev 1 / 2,3“ F2.0 CMOS senzor, a objektiv ima kut pokrivenosti od 200°, što će osigurati vrlo dobro spajanje fotografija i videa.

Video ima 5,7K pro 30 fps-a rezoluciju, što je svakako najveća rezolucija među testiranim kamerama, dok može snimiti video 3008 x 1504 pri 100 fps-a.

Duguljastog je oblika i na dnu ima vijak za montažu na standardni foto tronožac ili, možda bolje rečeno, monopod stativ, kako biste ju mogli koristiti na štapu poput selfie sticka. Želite li ju koristiti na GoPro mountu radi montaže na kacigu ili sl. trebat ćete kupiti odgovarajući nastavak.

 

Image2 3

Sama kamera ima maleni monokromatski LCD i dva gumba s kojima su dostupne sve opcije snimanja, ukoliko ju ne želite povezivati s mobitelom. Za povezivanje su dostupne opcije 5G Wi-Fi, Bluetooth 4,0, ali i micro USB kabelom s mobitelom jer u pakiranju dobijete, osim kabela za punjenje i kabele za micro USB, i USB-C port za mobitel.

Ugrađena joj je 6-osna stabilizacija slike uz pomoć žiroskopa koja odlično odrađuje svoju zadaću. Fotografije može snimati u intervalima te uz HDR ili standardno i zapisati ih u .raw ili .insp interni format koji, kako biste pretvorili u .jpeg trebate imati Insta360 ONE X mobilnu aplikaciju Insta360 Studio aplikaciju za MAC/PC koja će odraditi stitchanje i konvertiranje u .jpeg, odnosno .mp4 ako se radi o .insv internoj video datoteci.

 

IMG 20180102 001736 00 005

Insta360 Studio ima podršku za keyframe postavke Pan, Tilt, Fov i Distance karakteristika, a jednim klikom možete postići „Mali planet“, kugla, ravno blizu ili ravno daleko. Tako možemo zaključiti kako je ovo do sada najkompletnije besplatno rješenje za obradu 360 videa.

Dobro je znati kako u Preferencesima možete dodijeliti više od jedne procesorske jezgre za renderiranje, a s obzirom da program po osnovnim postavkama koristi samo jednu kako biste nesmetano mogli surfati ili raditi što već radite na računalu dok on obrađuje video.

 

IMG 20180102 001736 00 011

Tu su i druge opcije za odabir među četiri moda stichanja, od kojih su dva namijenjena za ronjenje s dodatnim kućištem, s obzirom da kamera nije vodootporna sama po sebi. Druga dva su standardni mod i stichanje s akcijskom kutijom za blato i sl. avanture.

Output pri korištenju keyframe opcija može vam biti i klasičan 16:9 video, za scenarije gdje želite naknadno odabrati jedan od kutova snimanja iz tog 360 videa, te iako aplikacija kao osnovnu izlaznu rezoluciju nudi Full HD kvalitetu videa, trebali biste ručno upisati 4K rezoluciju i povećati bitrate (maksimum je 100) renderiranog videa jer smo primijetili kako je takav video ipak oštriji i s više detalja od ponuđenog Full HD outputa.

 

Insta360 One X

Koliko god je dobro pokriveno montiranje 16:9 videa, toliko je i manjkavih opcija pri sfernom 360 videu jer ovdje imate dostupno samo rezanje, tj. možete postaviti početak i kraj jednog video isječka.

 

au

Zanimljivo je kako sama kamera nije otporna, tj. ne reklamira se kao takva, a opet postoji aerodinamično kućište u obliku rakete koju bacate po zraku kako biste dobili još zanimljiviji akcijski kadar. Iako ju nismo mogli isprobati u tom letećem modu, kamera ima vrlo kvalitetnu sliku i stabilizaciju te odlične HDR performanse fotografija.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Insta360 One X

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Insta360 One X - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.