Bose Frames Alto

Bose Frames Alto

Naočale za slušanje

Činjenica je da većina nas uživa u nekom tipu glazbe. Osobno, gotovo je nemoguće otići negdje, a da putem nešto ne svira na slušalicama. No slušalice se ne sviđaju svima jer blokiraju vanjske zvukove.

 

Uživanje u glazbi i istovremena mogućnost slušanja svoje okoline želja je mnogih koji se kreću vani, pogotovo sudionicima u prometu, makar bili pješaci. Mnogi proizvođači, pogotovo oni poznati, veliki razvoj fokusiraju upravo na propuštanju vanjskih zvukova kroz slušalice kako biste i dalje imali nekakvu svijest o svojoj okolini, no takva tehnologija još uvijek ne funkcionira savršeno, a dodatni je trošak na rad baterije.

Tako smo počeli viđati alternativne načine slušanja glazbe u pokretu, poput JBL-ovog zvučnika koji se nosi preko vrata poput jastučića za spavanje u vožnji. Druge kompanije su se pak okrenule “koštanoj kondukciji” zvučnih vibracija, gdje uređaji naslonjeni vibriraju malo ispred uha te tako prenose signale.

Slična tehnologija može se naći kod četkica za zube čiju melodiju čujete dok ih perete. I dok takva tehnologija tehnički funkcionira, preciznost za slušanje glazbe ipak još nije na nivou za široku prihvaćenost tehnologije.

BOSE Frames 2

 

Bose se okrenuo drugom štosu, a to su sunčane naočale koje u svojim okvirima imaju sve potrebno za slušanje glazbe. Tako su u naočale nagurali bateriju, čipove za bežičnu konekciju i zvučnike koji se nošenjem nalaze blizu svakog uha.

Okvir je nešto deblji u tom dijelu, no ne upada u oko niti se nošenje naočala mijenja. Drugim riječima, dodatak zvučnika gotovo je neprimjetan. Naočale na jednoj strani okvira imaju metalne pinove za punjenje putem žice punjača koji dobivate s naočalama, a može se puniti bilo kojim punjačem te žica stane u kutiju za naočale.

Dizajn samih naočala otvoreno vuče izgled klasičnog Wayfarer dizajna, uz nekoliko manjih promjena. Plastičnog su matte crnog dizajna, a sama stakla mogu se mijenjati te Bose u ponudi ima nekoliko drugih boja stakala.

BOSE Frames 3

 

Dok imaju standardnu UVA i UVB zaštitu, nisu polarizirana. Naočale s donje strane imaju jedan multifunkcionalan gumb kojim se kontrolira nekoliko aspekata sustava. Pale se pritiskom i počnu tražiti prije spojene uređaje, a pamte ih osam. Dulji pritisak omogućuje povezivanje novog uređaja.

U povezivanju vam pomaže Bose Connect aplikacija koja uključivanjem (a dok su naočale upaljene i u blizini) odmah prepoznaje naočale i s njima se povezuje jednostavnim “slajdanjem”. U aplikaciji je moguće prilagoditi nekoliko postavki, a može služiti i kao player za glazbu.

Kada ih želite ugasiti, jednostavno ih okrenite naopačke u rukama ili stavite naopačke na stol na dvije sekunde i one će se ugasiti. To je odlična funkcija koja omogućuje da ne nastave svirati s obzirom na to da baterija traje prilično kratkih tri sata slušanja glazbe, no za to postoji razlog.

BOSE Frames 4

 

 

Razlog su upravo zvučnici koji se nalaze izvan uha te moraju biti dosta glasniji kako bi se probili kroz druge zvukove svakodnevice. Imaju izlaze na više lokacija duž okvira kako bi vam uho bolje uhvatilo melodiju. Na žalost, rezultati možda neće biti onakvi kakve očekujete jer se duboki tonovi vrlo slabo reproduciraju, a zvuk prometnije ulice može nadglasati slušalice.

Naravno, ako pokrijete uši rukama, shvatit ćete koliko su zapravo jako glasne, samo ne pogađaju u uho. Možda bi novi model mogao implementirati nekakve malene audio reflektore ispod samog izlaza zvučnika da bolje zvuk usmjeri prema uhu.

No ako niste okruženi glasnim prometom, većina glazbe neće biti nikakav problem za slušanje, no neki tonovi će ipak nedostajati u usporedbi i s in-ear slušalicama. Svakako se radi o zanimljivoj tehnologiji i jedva čekamo evoluciju ovakve implementacije.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bose Frames Alto

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Bose Frames Alto - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.