Technics EAH-A800

Technics EAH-A800

Iz Japana, s ljubavlju

Technics je japanski brend korporacije Panasonic. Specijalizirali su se za audio opremu i od 1965. proizvode razne hi-fi proizvode, kao što su gramofoni, pojačala, prijemnici, kasetofoni, CD playeri i zvučnici. 

Logično, sjetili su se da bi također mogli proizvoditi slušalice, i evo nas otprilike 57 godina kasnije u prilici isprobati i testirati proizvod japanskih majstora zvuka. Kakve su nam se činile njihove flagship naglavne ANC slušalice EAH-A800, ili kraće A800, probat ćemo vam dočarati u nastavku.

 

Prema proizvođaču, radi se o vrhunskom setu Bluetooth slušalica koje obećavaju vodeće trajanje baterije u industriji do 50 sati, vrhunsko aktivno poništavanje buke i LDAC Hi-Res bežični zvuk. Ključna riječ je obećavaju, a na nama je sad da provjerimo koliko su iskreni.

 

Technics_A800-2.jpg

 Technics EAH-A800 ne razbija kalup sa stajališta dizajna, ali svejedno imaju vrhunski izgled. Slijede isti dizajn od brušenog aluminija koji krasi svu modernu Technics opremu.

Koriste lijepu kombinaciju materijala u rasponu od meke proteinske kože na traci za glavu i jastučićima za uši do čvrste tvrde plastike na školjkama. Svaka slušalica ima prekrasnu površinu od brušenog aluminija na kojoj se nalazi natpis Technics. Malen detalj zbog kojeg ove slušalice izgledaju sjajno.

 

Technics_A800-3.jpg

Slušalice dolaze sklopljene unutar lijepe tanke torbice koja bi trebala pružiti dobru zaštitu tijekom putovanja. Torbica je relativno ravna i kompaktna, što mi se jako sviđa. Većina ANC slušalica zauzimat će previše mjesta u vašoj torbi, ali to ovdje nije problem.

Njihova lagana izrada omogućit će vam dugotrajne sesije slušanja omiljene glazbe, a mekani jastučići za uši od memorijske pjene, zajedno s odlično procijenjenom stezaljkom, doprinose iznimno udobnom i sigurnom osjećaju kad nosite A800. Bez problema sam ih nosio satima.

Ukupno postoje četiri tipke, uključujući dvije kontrole za pojačavanje/stišavanje zvuka, zajedno s višenamjenskom tipkom između njih. Ispod tih gumba nalazi se gumb za uključivanje/isključivanje. Višenamjenska tipka izvodi različite radnje, uključujući reprodukciju/pauzu glazbe, preskakanje naprijed/natrag te premotavanje naprijed i natrag. Također možete pozvati jednog od glasovnih pomoćnika kao što su Google Assistant, Alexa ili Siri dugim pritiskom.

 

Technics_A800-1.jpg

No kako se japanski majstori zvuka nose s bukom? Ne brinite, poništavanje buke je izvrsno. Slušalice obavljaju fantastičan posao kod blokiranja niske pozadinske buke. Dobre su se pokazale čak i kod viših tonova, a kad bismo pustili muziku, svijet bi nakratko stao. No, na samome testiranju u akustičnoj prostoriji sam primijetio kako određeni visoki tonovi ipak ponekad pobjegnu u uho.

S druge strane, u ambijentalnom ili prozirnom načinu rada, zvuk nije bio toliko prirodan kao što sam čuo na drugim modelima. Ipak, slušalice rade izvrstan posao dovodeći primarno glasove u fokus bez da vam uši para zvuk motora s obližnjeg raskrižja.

 

Technics_A800-4.jpg

Jačinu poništavanja buke i ambijentalnog načina rada možete podesiti putem besplatne aplikacije Technics Audio Connect, što je zgodna stvar. Aplikacija vam također omogućuje postavljanje EQ-a i neke dodatne opcije. Možemo potvrditi, ovaj model zaista ima odličnu bateriju, zvuk i ANC.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Technics EAH-A800

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Technics EAH-A800 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.