Huawei FreeBuds Pro 2

Huawei FreeBuds Pro 2

Sitne, ali dinamitne

Huawei je predstavio novi model bežičnih slušalica koji smo i testirali. FreeBuds Pro 2 njihov su najnoviji model, a rezultat su kolaboracije između Huaweija i francuskih stručnjaka za zvuk Devialet.

Nova konfiguracija s dva drivera, podrška za zvuk visoke razlučivosti i prilagodljivi EQ izgledaju obećavajuće na papiru. Dodajte adaptivno poništavanje buke, mogućnost povezivanja s dva uređaja odjednom, neke privlačne opcije boja i dobili ste jakog konkurenta na tržištu.

Ovaj model i dalje ima onaj klasični dizajn bežičnih in-ear slušalica, ali je Huawei ipak dodao malo svoje kreativnosti. Oblik im je četvrtasti, za razliku od većine konkurencije, a izjavili su da su bili inspirirani klavirskim tipkama. Da se razumijemo, duljina im je manja i lakše su u usporedbi sa starijim modelima. Huawei je malo promijenio i štih kućišta u kojem se pune. Ono je također manje i lakše. Sve u svemu, zbog manjih dimenzija će vam svakako biti lakše za nošenje i prenošenje, ali realno, ni prva generacija nije bila nešto glomazna.

 

Huawei-FreeBuds-Pro-featured-image-2.jpg

Naravno, ono najzanimljivije je unutra. Tu je potpuno nova akustična konfiguracija koja se sastoji od dinamičkog drivera od 11 mm, izrađenog za isporuku moćnih bas nota, te mikro planarne dijafragme koja je tu da ponudi visoku preciznost kod reprodukcije viših frekvencija.

U kombinaciji, cilj im je dobiti bogat, dubok bas, a jasnoću i detalje u visokim tonovima. Kolaboracija se Huaweiju očito isplatila jer su postigli svoj cilj. Muzika je bila prepuna detalja, bas je bio moćan i svi tonovi su lijepo dolazili do izražaja.

Kako biste najbolje iskoristili svoje FreeBuds Pro 2, potrebna vam je Huaweijeva aplikacija AI Life, dostupna za iOS i Android. Ona vam omogućuje podešavanje razine poništavanja buke, mogućnost korištenja EQ-a, prilagođavanje kontrole gestama i omogućava LDAC kodek za reprodukciju visoke kvalitete muzike.

 

Huawei-FreeBuds-Pro-featured-image-3.jpg

Aplikacija također olakšava promjenu između uređaja. Pro 2 slušalice se mogu spojiti na dva uređaja odjednom. Nažalost, prva mana koju smo primijetili je bila baš nakon preuzimanja popratne aplikacije, AI Life. Zbog restrikcija koje je dobio Huawei, na Googleovom Play Storeu ta aplikacija više nema ažuriranja. Posljedica toga je bila da se ovaj najnoviji model nije ni pojavio u ponudi modela.

Morali smo ažurirati aplikaciju preko App Galleryja. Naravno, jednom kada preuzmete adekvatnu i ažuriranu aplikaciju, možete izvući ono najbolje iz svojih FreeBuds Pro 2. Za vrijeme slušanja glazbe, imali smo malih problema s touch kontrolama. Zbog svojih malih dimenzija, površina po kojoj klizite prstima je veoma mala i nema puno prostora za pogreške.

Također, zbog svojih malih dimenzija i male mase, svaki dodir bi malo pomaknuo slušalicu što je zahtijevalo dodatno namještanje, što je pak ponekad opet rezultiralo naredbama koje nismo željeli.

 

Huawei-FreeBuds-Pro-featured-image-1.jpg

Huawei tvrdi da im je ukupno trajanje baterije 30 sati. Naravno, to vrijeme će biti značajno manje kad imamo uključen ANC ili obavljamo mnoštvo poziva. Brzo punjenje preko USB-C omogućava otprilike dva sata slušanja nakon samo 10 minuta punjenja. Interesantno je da Huaweijeve najnovije slušalice također imaju mogućnost dijagnosticiranja propuštanja zvuka.

Aplikacija koristi interni mikrofon za mjerenje povratne sprege iz vaših ušnih kanala, a zatim prilagođava zvuk u stvarnom vremenu kako bi vam osigurala da uvijek dobivate najbolji zvuk. U mom slučaju je aplikacija dijagnosticirala da mi lijeva slušalica ne stoji optimalno i bila je u pravu.

 

Huawei-FreeBuds-Pro-featured-image-4.jpg

Nakon ponovnog namještanja i dijagnoze, dobio sam zeleno svjetlo za nastavak uživanja u ovim slušalicama.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei FreeBuds Pro 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei FreeBuds Pro 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.